Mors dag: Barnevognsmarch til Islands Brygge

Søndag 8. maj er det Mors Dag og i solidaritet med mødre over hele verden er der barnevognsmarch fra Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads til Islands Brygge med deltagelse af bl.a. Karen Ellemann, Pernille Skipper og Ulla Tørnæs

Der er barnevognsmarch Mors Dag til fordel for verdens mødre…

 

Af Lene Dam Jørgensen

På Mors Dag søndag 8. maj går hundredvis af forældre og børn fra Udenrigsministeriet til Islands Brygge for at vise solidaritet over for verdens mødre. Det er første gang, at den holdes i Danmark. Hver person der deltager, støtter kampen mod mødredødelighed med 100 kroner.

Hver dag dør nemlig 808 mødre i barselssengen. I Afrika er graviditet og fødsel den største dødsårsag blandt teenagepiger i Afrika.

En barnevognsmarch

Marchen skydes i gang kl. 11.30 ved Udenrigsministeriet, hvor der vil være taler fra eksperter fra Sex & Samfund og FN’s Befolkningsfond. Derefter vil folketingspolitikerne Karen Ellemann fra Venstre, Pernille Skipper fra Enhedslisten og Ulla Tørnæs fra Venstre på scenen diskutere den store problematik, der er. TV-vært Cecilie Hother holder også en tale, hvor hun fortæller om sine oplevelser med de mødre, som hun har mødt i Uganda.

Mødrefællesskabet Momunity

Efter talerne synger sangeren Jasmin Gabay en sang og alle går i solidaritet med verdens mødre mod Islands Brygge, hvor mødrefællesskabet Momunity vil stå for underholdning for børnene med klovneshow og ansigtsmaling.

Sverige har allerede haft konceptet i mange år og har været en succes. Nu holdes det så for første gang i Danmark.

Første barnevognsmarch

”Vi glæder os over den overvældende opbakning til Danmarks allerførste barnevognsmarch og håber på at kunne gøre det til en årlig tradition. Det bliver en hyggelig, underholdende og meningsfuld Mors Dag for både store og små. ” siger Bjarne B. Christensen, der er generalsekretær i Sex & Samfund.

”Vi glæder os til på Mors Dag at sætte fokus på det helt urimelige i, at over 800 kvinder dør hver dag i forbindelse med graviditet og fødsel. 800 kvinder, som ikke behøvede at dø. De dør ubemærket og uden at trække overskrifter. De dør på grund af usikker abort, fordi de ikke føder med en uddannet jordemoder, og fordi de ikke har adgang til akut hjælp som f.eks. kejsersnit, ” siger Pernille Fenger, der er chef for UNFPA’s nordiske kontor.

Der er allerede planer for endnu en barnevognsmarch i 2023, og den vil være i flere byer.

Seneste artikler

 

Fik du læst?