Ny musikskole på Strandlodsvej

Musikakademi Amager har åbnet “Den Grønne Musikskole” på Strandlodsvej. Der er undervisning i bands, el-guitar, bas, trommer, sang, klaver m.m.

Copenhagen City Strings – en del af Musikakademi Amager. Og det er sjovt at være med…

 

Musikakademi Amager er en populær og lidt anderledes musikskole, der er beliggende Ved Sønderport.

Musikskolen har netop deltaget med sit “Copenhagen City Strings” ved den det store musikarrangement her i weekenden i Tivoli “Musikskoledage i Tivoli”, hvor 14 scener blev taget i brug.

Og nu har Musikakademi Amager åbnet en ny musikskole afdeling, Den Grønne Musikskole, i det nye kvarter på Strandlodsvej. Der er undervisning i bands, elguitar/bas, trommer, sang og klaver, oplyser Akademiets leder, Herbert Boersma.

Det bliver den første fulde sæson fra august. Det betyder at Musikakademi Amager samlet set nærmer sig et elevtal på 200, fortæller Herbert Boersma.

Den lærerige undervisning

Musikakademi Amager tilbyder musikundervisning, der ikke kun handler om at opnå instrumentale færdigheder, men som også ser på hele mennesket, så undervisningen får en almen dannende funktion for resten af livet.

I sammenspil mellem bl.a. pædagogik, metodik og stabil øvning opnåes der en inspirerende, motiverende og lærerig musikundervisning.

Alle elever er forskellige og derfor tilbyder Musikakademi Amager også muligheden for total fordybelse i musikkens verden, for de elever, der bare ikke kan få nok. Der undervises bl. a. i cello, violin, klaver og guitar.

Akademiet tilbyder mange forskellige former for undervisning efter lyst og behov, både  solo- og holdundervisning, for børn såvel som voksne.

Copenhagen City Strings er et strygeorkester, hvor det sociale og fællesskabet om musikken er i højsædet. Eleverne har det sjov med hinanden i musikken og lærer alt omkring orkesterspil.

62 musikskoler

Og i denne weekend deltog Akademiet i Tivoli med sit “Copenhagen City Strings”. Musikskoledagene er det største arrangement for alle landets musikskoleelever, og gæsterne kunne derfor glæde sig til alt fra klassisk, funk, soul, pop og rock, da elever fra 62 forskellige musik- og kulturskoler landet over gik på scenen. Musikskoledage i Tivoli fortsætter i øvrigt søndag aften helt frem til kl. 21.

”Musikskoledage i Tivoli er det største landsdækkende arrangement for musikskoleelever, og dette årlige tilbagevendende event har siden sin spæde start for over 30 år siden givet plads til langt over 100.000 musikalske børn og unge, hvoraf mange nu er forældre til nutidens deltager,” siger Dan Johnsen, der er projektleder for det store arrangement.

Han fortsætter: “Det lykkedes – på trods af Coronapandemien – at holde en noget minimeret udgave af Musikskoledage i Tivoli 2021, hvor vi af sikkerhedshensyn måtte skære ned på antallet af scener og deltagere, men nu i 2022 er vi tilbage for fuld kraft med en passende blanding af tradition og fornyelse.”

Mere om Musikakademi Amager på musikakademi.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?