Arkitekt-firma fra Ørestad rådgiver om vand i udviklingslande

Arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco Danmark i Ørestaden skal rådgive om vand, spildevand, energi og klima i udviklingslandene. Virksomheden har indgået en fireårig aftale på 70 millioner kr. med Danida

Den nye rammeaftale hos Danida Sustainable Infrastructure Finance har en samlet værdi af 70 mio. kr. I aftalen skal Sweco levere rådgivning om vand, spildevand, energi og klima med projektbæredygtighed som omdrejningspunkt for alle aktiviteter. (Foto: Sweco.)

I mere end 40 år har arkitekt og ingeniørvirksomheden Sweco Danmark i Ørestaden arbejdet som rådgiver på store projekter i udviklingslandene over det meste af verden. De seneste projekter omfatter bl.a. et stort vejprojekt i Nepal, et spildevandsprojekt i den pakistanske millionby Lahore og byudvikling i Mongoliets næststørste by.

Nu har rådgiveren indgået en ny rammeaftale med Danida Sustainable Infrastructure Finance (DSIF) til en samlet værdi af 70 mio. kr.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Sweco Danmark har arbejdet som rådgiver i udviklingslande i mere end 40 år. (Foto: Sweco)

 

”Vi glæder os over det fortsatte samarbejde med DSIF, der er en meget aktiv og engageret kunde. DSIF er drevet af stærke værdier, ønsker at promovere innovative løsninger og optaget af at skabe varig bæredygtig effekt i deres projekter,” siger Raquel Alvarez fraS weco.

Helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed

I den nye politik for den danske udviklingsbistand er det afgørende, at projekterne understøtter FN’s verdensmål. Derfor skal projekter, der er støttet af DSIF arbejde med bæredygtighed i dets mange varianter – lige fra teknisk og miljømæssig bæredygtighed til politisk, økonomisk og social bæredygtighed.

Udviklingsprojekterne bliver implementeret i DSIF partnerlande, som omfatter 31 lande på tværs af Afrika, Asien og Latinamerika. I den foregående rammeaftale leverede Swecos konsortium rådgivning i projekter i Bolivia, Mali og i Pakistan.

Seneste artikler

 

Fik du læst?