Festlig jubilæumsdag på Amagermuseet

Fra kl. 13 på jubilæumsdagen fredag 20. maj kan alle besøge Amagermuseet. Museet kan fejre 100 års jubilæum, men også, at det er 500 år siden hollænderne kom til Amager.

Amagermuseet kan fejre 100 års jubilæum.. (Foto. Finn Edvard)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Fredag 20. maj står i jubilæumsfejringens tegn. Amagermuseet kan fejre 100 års jubilæum og samtidig kan 500 års jubilæet for hollændernes ankomst til Amager fejres. Selve Amagermuseet er åbent fra kl. 12 for publikum, og det er i anledning af den store dag gratis.

Kl. 13 er der jubilæumsomvisning ved ekstern kurator Martin Hans Borg. Her har alle mulighed for at komme med på omvisning på det 100 år gamle museum, og se hvad hendes majestæt dronningen oplevede på sit besøg tidligere på dagen.

Det private skatkammer

For den nye udstilling, “Fra Amagers private skatkammer”, åbnes af Dronning Magrethe, sammen med Prinsesse Beatrix af Nederlandene. Udstillingen består af privatejet skatte fra amagerhjem, nøje udvalgt af gæstekurator Martin Hans Borg, der til daglig er chefekspert på Bruun Rasmussen.

I 2021 åbnede udstillingen ”500-års hollænderhistorie på Amager”. Udstillingen fortæller historien om hollænderbønderne og deres særlige kultur ved hjælp af amagerdragter, genstande og digital formidling til børn. H.M Dronning Margrethe og H.K.H Prinsesse Beatrix får også muligheden for at se denne udstilling, samt de oprindelige stuer på den gamle museumsgård.

Alle mødes på Gårdspladsen på Nordgård. Der er også senere omvisninger på selve dagen, nemlig kl. 15 ved museumsleder Søren Mentz og kl. 17 ved museumsinspektør Christian Aagaard.

Amagerdragten og byvandring

Kl. 13.30 og 15.30 fortæller museumsinspektør Camilla Nielsen om Amagerdragten i børnehøjde og det er muligt at se Amagermuseets fascinerende dragtsamling. Der bliver fortalt sjove historier og detaljer om de flotte og farverige amagerdragter.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kom og se Amagerdragter på Amagermuseet.

Alle mødes på Dragtudstillingen på Den Gamle Museumsgård.

Kl. 14 og 16 er der byvandring i Hollænderbyen med lokalarkivar Henning Sørensen. Her kan alle komme på byvandring i landsbyen, som hele lokalhistorien udspringer af. Byen kan opleves og deltagerne kan høre om byen og de hollandske indvandrere. Der fortælles også, om hvordan Store Magleby blev til ”Hollænderbyen”.

Alle mødes på Gårdspladsen på Nordgård.

Amagermuseets dyr

Kl. 14.30 og 16.30 viser dyrepasser Mie Sepstrup Amagermuseets dyr. Interesserede kan komme med ud i folden og opleve Amagermuseets husdyr. Der bliver fortalt om dyrene og hvad de blev brugt til på en gård i gamle dage. Det er også muligt at hjælpe med at fodre dem.

Seneste artikler

 

Fik du læst?