Så er der bold….

Torsdag 19. maj holder non-profit-organisationen “Ombold” fra Holmbladsgade de københavns mesterskaberne i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller andre sociale udfordringer.

Der er fodbold både onsdag og torsdag på Rådhuspladsen arrangeret af Ombold fra Holmbladsgade.

 

Torsdag 19. maj fra kl. 10 til 16 omdannes Rådhuspladsen til et ret fodboldmekka, når organisationen Ombold holder de københavnske mesterskaber i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller andre sociale udfordringer.  32 hold dyster, og det forventes, at 250 gadefodboldspillere deltager, så der er ny rekord i år.

Team Mums, Krammeholdet og Kompasset, der alle ligger i og omkring København, trækker i fodboldtøjet til de københavnske mesterskaber, men det gør hold fra Sydsjælland, Fyn og Jylland også.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Der er også fodbold onsdag på Rådhuspladsen, hvor Ombold arrangerer en særlig sponsorcup.

Flere mesterskaber

Ombold har flere stævner både på Fyn og Jylland, så mesterskabet i København er bare et af dem. Selve fremmødet er altid stort og geografisk bredt.

”Ombold-mesterskaber er et højdepunkt for mig og holdet. Det er et frirum for dagligdagens trummerum. Det er skønt at se de velkendte ansigter, og derfor prøver vi at være med til alle mesterskaberne”, fortæller Rene Hansen fra Krammeholdet, der også var repræsenteret ved de jyske mesterskaber i Fredericia tidligere i år.

Kvinder efterspørges på banen

Klokken 10 holder social- og ældreminister, Astrid Krag, åbningstale klokken 10.00 og derefter kæmpes første kamp.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

” Efter nogle hårde år med coronanedlukninger og restriktioner har vi mere end nogensinde brug for at mødes og føle os som en del af noget større. Ombold og resten af udsatte-idrætten tilbyder netop det – et stærkt kammeratskab og fællesskab – til mennesker, som måske ellers er i fare for at opleve ensomhed og stå på kanten af vores fællesskab. Tak til Ombold for at spille bolden op igen i år”, siger ministeren.

Flere politikere spiller

Astrid Krag er ikke den eneste politiker til mesterskaberne. Kl. 13 er Yildiz Akdogan, Katrine Kildgaard, Cillle Egholm og Laura Rosenvinge nemlig også på banen. De kommer til at spille mod et et stærkt kvindehold fra Ombold.

Showkampen vil være med til at markere indsatsen og ambitionen om at få flere kvinder til at deltage i Omboldss aktiviteter.

Fodbold, forandring og fællesskab

En ting, som de spillere, der stiller op til mesterskaberne, har til fælles, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med ligesindede.

” Fodbold skaber fællesskaber og kan være med til at skabe positive forandringer for samfundets udsatte. Gennem fodbold bliver vores sårbare medmennesker nemlig en del af et sundt og positivt fællesskab. Den rekordstore tilslutning til de Københavnske mesterskaber viser med al tydelighed, at det netop er muligt at få alle til at deltage i idrættens stærke fællesskaber,” fortæller Martin S. Pedersen, direktør i Ombold.

Ombold siden 2003

Ombold er en Nonprofit organisation i Holmbladsgade 120. Organisationen har siden 2003 har udviklet et fodboldkoncept, der specifikt er målrettet samfundsgrupper, der ikke naturligt opsøger almindelige idrætsforeninger. Ombold har vist, at det er muligt tiltrække socialt udsatte og motivere til engagement og deltagelse i fysisk aktivitet Det hele sker under mottoet: Fodbold, Fællesskab, Forandring.

Seneste artikler

 

Fik du læst?