Populært præstepar siger farvel

Forleden var der flot afskedsgudstjeneste- og reception for Solvang Kirkes sognepræst Jens Henrik Jakobsen. Et vemodigt farvel til ham og hustru Ingrid

Populært præstepar siger farvel til Solvang (Fotos: Lene Dam Jørgensen)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Forleden var der afskedsgudstjeneste – og reception for sognepræst Jens Henrik Jakobsen, som holdt op i Solvang Kirke på Remisevej 10 efter næsten 37 års ansættelse.

Det var også en vemodig dag, fordi kirken og menigheden måtte tage afsked med en populær sognepræst og hans hustru Ingrid, som også er meget afholdt af alle og som har været engageret i Solvang Kirkes mange aktiviteter.

Højtideligt og stemningsfuldt

Omkring 250 mennesker lagde vejen forbi Solvang Kirke, og kirken var da også fyldt til sidste plads. Solvang Kirkes kor sang smukt, mens organisten spillede til.

Jens Henrik holdt afskedsprædiken, krydret med små humoristiske bemærkninger, der fremkaldte latter i kirken.

Hvordan det hele begyndte

Henning Siegumfeldt, der er tidligere menighedsrådsformand og var med til at ansætte Jens Henrik, fortalte hvor godt det var, at det netop blev ham, der blev valgt, og Amagerbros nuværende provst Michael Krogstrup Nissen talte også om den teamånd, som Jens Henrik har været med til at skabe.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Flere hundrede mennesker mødte op for at sige farvel til den populære præst i Solvang Kirke.

Der var mange andre taler, hvori også der var venskabeligt drilleri med  Jens Henriks oprindelse fra Vendsyssel – han er helt igennem Vendelbo og har taget sin vendsysselske humor og beskedenhed med sig til Solvang Kirke. Og det er netop det, som menigheden har været så glad for.

Glad for samarbejdet

Solvang kirkes anden sognepræst, Carsten Kofoed Espersen fortalte om, hvor glad han havde været for samarbejdet, men også om hvor forskellige de to er som præster. Dels er Carsten meget yngre  – og han betegner også sig selv som lidt af en ”bornholmsk sprallebasse”.

Jens Henrik har flere tillidshverv og Anne Rauff Nielsen, der er en af sekretærerne i Mission Afrikas regionsbestyrelse, takkede Jens Henrik for samarbejdet, som bestyrelsen har sat meget pris på.

Konfirmanderne lavede sjov

Naturligvis kom der også indslag fra de muntre konfirmandlejre. Der blev vist et interview, som konfirmanderne havde haft med Jens Henrik. Det var klippet sammen og skabte meget morskab.

Og så blev det afsløret, at Jens Henrik er lidt af et ”legebarn” – han er vældig glad for sæbebobler.

Ingrids rørende tale

Jens Henriks hustru, Ingrid, er også nordjyde. Hun er fra Nørresundby og har selv været engageret i 36 år i kirken. Hun fortalte, at trods parrets nordjyske rødder har Jens Henrik lagt vægt på, at deres hjem skulle være et københavnsk præstehjem. Det vil sige åbent for alle på alle tidspunkter. Hun fortalte om en episode juleaften, hvor Jens Henrik havde inviteret folk udefra. Det var noget af en udfordring, sagde hun, fordi hun lige pludselig stod med 15 ekstra julegæster…

Jens Henriks tak

Jens Henrik fortalte om den teamånd, som han har været så glad for  – og takkede ikke mindst Ingrid for den støtte, hun har været gennem de mage år sammen i kirken.

Han tilføjede i sin takketale til menighed, kolleger og andre, at nu var tiden kommet til at komme videre og give stafetten videre til andre.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Bagsiden af medaljen

  Fredag aften spiller det danske kvindelandshold i fodbold landskamp mod Brasilien. Pigerne skal spille – vist nok for første gang – på nationalarenaen “Parken”,

Læs mere »