Samler briller ind ved EU-afstemning

Ved folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet onsdag 1. juni samler Lions Dragør briller ind til mennesker i U-lande.

Der er mangel på briller i flere U-lande.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Ved folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet onsdag 1. juni er der også mulighed for at gøre en god gerning for de mennesker i U-landene, der har brug for briller, men som ikke har råd til dem.

Det vil være muligt at donere brugte briller ved lægge dem i en indsamlingskasse på Wiedergården i Dragør. De, der skulle have glemt brillerne på dagen, kan altid lægge dem senerevi indsamlingskassen, der står på Wiedergården.

Samarbejder med produktionsskole 

Lions Dragør har ved de forskellige valg igennem flere år samlet briller ind, og det gør de også i år. Ved kommunalvalget sidste år blev der indleveret 760 briller inden valget og efter valget kom der 220 par briller ekstra. Det betød, at der kunne sendes rigtig mange briller til produktionsskolen Multi Center Syd på Nykøbing Falster, der er en produktionsskole, som Lions samarbejder med.

Brillerne gøres klar

Et af skolens projekter er briller. Derfor har Lions valgt at samarbejde med skolen, og det har de gjort i mange år. På skolen sorterer eleverne brillerne og renser og måler dem op. De sætter et mærke på de enkelte briller med styrke og pakker dem i kasser, hvor der er 50 briller i, og som alle sammen har den samme styrke. Hvis brillerne ikke kan bruges, så tager de bare glassene ud. Stel bliver sorteret i metaller og plastik, og derefter sendt til genbrug.

Flest briller fra Lions

For Lions er brillerne det mest oplagte projekt, som skolen har, men det har også været muligt at bidrage med hospitalsudstyr som senge og forskelligt apparatur m.v. Det har Lions projekt ”Junglehospitalet i Masanga”, som Lions Dragør også støtter, blandt andet nydt godt af.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Midsommerfest på Christianshavn

Christianshavns Beboerhus inviterer til midsommer-gadefest i Dronningensgade med musik, mad og gode vibrationer.   Så er der midsommerfest på Christianshavn. Temaet for Midsommerfesten er “fred” –

Læs mere »