Herlig dag med debat og fællesspisning

Frivilligcenter Amager og Foreningshuset Sundholm 8 inviterer til Fællesskabsdag lørdag 11. juni fra kl. 13 til 19. 

Der er lagt op til en herlig dag på Amager, når Sundholm 8 og Frivilligcenter Amager holder Fællesskabsdag i haven på Sundholmvej 8 lørdag 11. juni.

 

Fællesskabsdagen, det holdes på Sundholm 8 på Sundholmsvej 8, byder på tre spændende oplæg om, hvordan vi styrker fællesskaberne og mindsker ensomheden, og du kan blive klogere på, hvordan du kan tage del i det på Amager. Efter hvert oplæg er der en debatrunde med politikere, hvor du også kan stille spørgsmål.

Frida Marie Jensen sætter med dagens første oplæg en ramme for, hvordan vi bliver endnu bedre til at skabe gode fællesskaber for flere. Hun er underviser og konsulent og har i 20 år beskæftiget sig med fællesskaber. Hun har været med til at starte alt fra et fødevarefællesskab til en børnekulturforening samt spillestedet Gimle i Roskilde samt været frivillig i et utal af sammenhænge. I dag arbejder hun blandt andet med at skabe fællesskaber i naturen for børn og unge og voksne med psykisk sårbarhed.

Sociale tilbud

Mathilde Schaumburg-Müller fra Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark holder et oplæg om Socialkompasset. Det er en portal, der samler frivillige, sociale tilbud og sundhedsrettede tilbud fra foreninger og kommunen ét sted. Portalen giver et overblik til både borgere, foreninger, kommunale medarbejdere og fagfolk. Socialkompasset skal også rulles ud i København – gerne i et samarbejde mellem frivilligcentre og kommune.

Skaber netværk

Søren Løkke fortæller om Samfundshjælperne, som ønsker at overføre et unikt og succesfuldt initiativ fra byen Frome i det sydlige England til en dansk kontekst. I Frome uddanner de såkaldte Community Connectors, der har nær indsigt og viden om lokalsamfundet, og som kan skabe netværk og gode forbindelser, der gør flere medborgere i stand til at leve et aktivt, udadvendt liv med deltagelse i det lokalsamfund, de er en del af.

Festlig stemning med mad og musik

Fællesskabsdagen slutter med fællespisning og hyggelig stemning, hvor der er rig lejlighed til, at du kan snakke med andre, der arbejder for at skabe fælleskaber på Amager.

Trioen Pusterummet fylder haven med dejlig musik, når de giver smukke fortolkninger af danske og udenlandske sange. Repertoiret spænder vidt med sange fra Den danske højskolesangbog, klassiske jazz-standards, danske ny-klassikere, pop og rock. Pusterummet er kendt for stor vellyd og lækre fortolkninger, der giver lytteren en fin og smuk oplevelse.

Pusterummet består af Thora W. Kruse (vokal), Fredrik Rejle (guitar) og Niels Willhelm Knudsen (bas).

Frivilligcenter Amager og Sundholm 8 glæder sig til at se mange i haven på Sundholmsvej 8. Ved dårligt vejr rykker arrangementet indenfor i Maskinhallen på Sundholmsvej 28A.

Fællesskabsdagen er støttet af Amager Vest Lokaludvalg og Amager Øst Lokaludvalg.

Seneste artikler

 

Fik du læst?