Franskmanden bag Dragørs gode italienske køkken

Det er Malik Helal, der driver den gode, italienske restaurant Re Cucina i Dragør – selv er han franskmand – og har tidligere haft australske restauranter i København. En særdeles alsidig restauratør  – og en mester i et køkken…

Malik Helal er ved at snitte grøntsager til aftenens menu. (Fotos: Finn Edvard)

 

GASTRONOMI: Der er midt på dagen, men der er allerede godt gang i forberedelserne til aftenens menu på den italienske restaurant “Re Cucina” – det kongelige køkken, selvsagt beliggende på Kongevejen i Dragør.

Restauranten har kun åbent til frokost lørdag og søndag, på hverdage åbnes fra kl. 16 til et stykke ud på aftenen, men restauratør Malik Helal er allerede i fuld gang i køkkenet.

Trods den italienske menu er Malik Helal fuldblods franskmand, kommer oprindeligt fra Champagne, men da brormand for mere end 40 år siden ville prøve lykken i Danmark, fulgte Malik efter.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Alfredo med et par af husets gode flasker

Det har han aldrig fortrudt, og i de mellemliggende år har han bevæget sig rundt i forskellige restaurantmiljøer, først og fremmest skabt af ham selv: Franske “La Fine Bouche” i København, senere den australske Reed N’Beef, som han efterhånden fik hele fire af forskellige steder i København. Australsk mad: Møre bøffer og saftige vine.

Det hyggede han sig med i 27 år, indtil lysten til at åbne en enkelt restaurant i Dragør, hvortil han var flyttet, tog over.

Resultatet blev “Re Cucina” – kendt og elsket af de lokale samt de mange udenbys gæster, der besøger Dragør.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Dejligt rustikt lokale – et godt sted at nyde et måltid mad.

Stilen er uhøjtidelig, et dejligt enkelt, men rustikt lokale, godt bestik, gode glas – her er godt at spise.

Og menukortet er selvsagt fyldt med italienske fristelser. Mange er glade for husets ravioli, der her er fyldt med ricotta, citron og mynte. Endnu flere kommer blot for at bestille husets “Tatar de menzo” – håndskåret Black Angus-tatar med sauce verde og sorte trøfler. Og så er det i øvrigt lige meget hvilken farve vinen har i glasset: Det er bare en gastronomisk oplevelse…

(Artiklen fortsættes under billedet)

Malik i færd med at tilberede lækre tomater, der lige får en gang  olivenolie

Her til middag er Malik i fuld gang med at tilberede nogle udsøgte cherrytomater, der overhældes med  en god olivenolie, og som senere skal bruges som garniture til en af aftenens retter.

I baggrunden er tjeneren Alfredo Guerra (det betyder kriger, siger han, så er I advaret…) i gang med at tage husets vinflasker i nærmere øjensyn:

“Vi har et stort godt udvalg af herlige italienske vine samt et par enkelte franske, men det er de italienske, som vi mest af alt skænker op, forklarer han.

Der er en travl, men humoristisk tone de to imellem: Der kommer mere personale senere på dagen og tager imod aftenens gæster, for “Re Cucina” har efter nogle år på bagen fået et flot ry både i og udenfor Dragør.

Lige velegnet til familiemiddagen, en aften for to – eller bare for alle, der elsker at smovse sig i italienske spcialiteter som Spaghetti Carbonara, risotto eller krogmodnet højreb med grønt og demi glace. Formidabelt med et godt glas rødvin i glasset..

(Artiklen fortsættes under billedet)

Det “kongelige” køkken – på Kongevejen i Dragør

Selvfølgelig er her også den lækre, italienske kage Tiramisú til kaffen – eller hvad med en citronsorbet eller osteanretning med dagens kompot?

Her også nogle særlige tastingsmenuer, hvor chefkokken serverer nogle små retter af noget af det bedste, køkkenet kan fremtrylle.

Og så må vi – endelig ikke – glemme de utroligt lækre pizzaer, der duftende serveres fra den træfyrede stenovn. Her er pizzaerne med den karakteristiske sprøde bund, som vi kender fra mestrene i Italien samt en pizzasauce tilberedt af solmodne tomater, løg og urter. De fås i flere udgaver – noget for enhver pizzaelsker.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Masser af atmosfære i Re Cucina

Nå, vi må videre – og Malik og Alfredo får også mere og mere travlt, efterhånden som dagen skrider frem.

PS: Tjek hjemmesiden og husk at bestille bord, så I kommer til at sidde godt.

Velbekomme!

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?