Gåtur på Amager Fælled

Caritas Gåklub inviterer til en gåtur til Amager Fælled lørdag 18. juni

Så er der gåtur på Amager Fælled

 

Af Lene Dam Jørgensen

Caritas Gåklub inviterer lørdag 18. juni kl. 13 til en gåtur til Amager Fælled på Artillerivej 73B.

Deltagerne kan på gåturen se Amager Fælleds smukke natur, men der er også mulighed for at besøge den nye ”Ruten til Ro”.

”Ruten til Ro” er en kilometer lang, og alle kan her opleve vild bynatur med vilde græsstier, skov, eng, mose, fælled, krat, lysåbne arealer og hemmelige naturrum. I naturområdet bor rådyr, hakkespætter og et væld af andre arter.

Alle deltagere i gåturen mødes ved metroens forreste glastrekant ved Islands Brygge Metrostation. På gadeplan er det Njalsgade 70.

Mindfullness

Ruten er bygget op som en mindful orienteringsrute. Mindful orientering er et nyt koncept, der er lavet så deltagerne selv kan opdage eller genopdage natur og ro på en enkel, anderledes og inspirerende måde. Til forskel fra det meste sport og aktivitet gælder det for deltagerne ikke om at haste afsted, men bevæge sig langsomt, åbne op for sine sanser og lade sin spontane opmærksomhed falde på det, som omgiver dem i nuet, og på det, som de møder i naturen.

Ti poster

Deltagerne kan på ruten gå på opdagelse, orientere sig i naturen gennem 10 poster med mindfulness øvelser. Her kan de mærke, sanse og opleve naturen med åbenhed, nysgerrighed og opmærksomhed. Hver øvelse giver deltagerne mulighed for at øve sig i at møde både dem selv og naturen mere accepterende og mindre dømmende.

At gå sammen

Programkoordinator Christa Kløve Kranic har tidligere fortalt til Amagernyt.dk, at ved hver gåtur er der ca. 10 til 12 deltagere, der går sammen i aldersgruppen 50 år og opefter. Caritas Gåklub er et fællesskab, hvor alle går forskellige ture sammen og får fælles oplevelser.

Mange i Gåklubben er med næsten med hver gang og kender efterhånden hinanden fortæller Christa. Der kommer også nye til, og det lægges der også stor vægt på.

Hver lørdag går Gåklubben sammen og i mellemtiden har de mulighed for at holde kontakten og dele minder og billeder fra turene på Caritas Gåklubs Facebookside, som er for alle.

 

 

Danmark og internationalt

Caritas Danmark er den katolske kirkes international humanitær hjælpeorganisation, der arbejder med udvikling og nødhjælp i Afrika og Asien. I Danmark arbejder Caritas også med sociale projekter i Danmark. Caritas koncentrerer det internationale arbejde i otte lande, hvor organisationens indsats sker i tæt samarbejde med lokalsamfundene.

Seneste artikler

 

Fik du læst?