De første studenter fra Ørestad Gymnasium er sprunget ud

Nu er tiden kommet, hvor de første studenter springer ud, og skaber fest i gaderne med deres flotte huer og glade sange fra studentervognene. På Ørestad Gymnasium blev Shaili Mahdavipour og Cecilie Sundgaard Hindborg de første elever, til at få huerne på.

Rektor Mads Skrubbeltrang sammen med to nybagte studenter, Shaili Mahdavipour og Cecilie Sundgaard Hindborg. (Foto: Kamma Hammer Bjørch)

 

Af Trine Hvam Madsen

Nybagte studenter: Både Cecilie og Shaili er glade og stolte over, at de tre gymnasieår er vel overståede. De afsluttede begge deres gymnasietid med veloverståede eksaminer i mundtlig matematik. På terrassen bag Ørestad Gymnasium bliver de taget imod med klap, kys og kram af familie og venner, der spændt har ventet med flag og de flotte huer, der andægtigt bliver sat på studenternes hoveder.

Lettet og glad

”Lige nu er jeg lidt i chok, for det hele er gået så stærkt. Men jeg føler mig samtidig både lettet, glad og også meget rørt,” fortæller en smilende Shaili. Cecilie stemmer i. ”Det er helt surrealistisk, at de her tre år allerede er overstået. Især 3.g. er gået hurtigt,” forklarer hun.

Hvad Shaili og Cecilie skal bruge tiden på efter studenterdagene, er ikke helt fastlagt endnu. Men begge er enige om, at de vil tage sabbatår, før de læser videre. ”Jeg har ikke helt lagt mig fast på, hvad jeg vil endnu. Så det bliver nok til et sabbatår eller to,” siger Cecilie. Det samme gælder for Shaili, der efter sit sabbatår, overvejer at læse jura på universitetet.

Vemodigt farvel

Shaili og Cecilie er enige om, at det at få huen på samtidig markerer en æra, der er forbi i ens liv. Så samtidig med glæden, føles det også lidt vemodigt at skulle sige farvel til gymnaiselivet med alt, hvad det indebærer. ”Det er nærmest hele ens liv, der er foregået på gymnasiet de sidste tre år, så jeg kommer til at savne det meget. Bare det med at komme på skolen, kommer jeg til at savne,” forklarer Shaili. Cecilie er enig. ”Alt det sociale har betyder rigtig meget, så jeg kommer til at savne mine klassekammerater rigtig meget.”

Lige nu er det dog glæden, der fylder mest hos de to storsmilende studenter, der glæder sig til studentertiden, der følger de næste par uger. På fredag afholder Ørestad Gymnasium dimission og derefter skal alle studenterne ud at køre den længe ventede tur i deres flot pyntede vogne.

Seneste artikler

 

Fik du læst?