To gamle landsbyer

Mandag 27. juni inviterer Amager Vest Lokaludvalg til lysbillede-foredrag om Sundbyøster og Sundbyvester.

Sundbyhusene i Sverrigsgade i 1866.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Amager Vest Lokaludvalg inviterer alle interesserede til et lysbillede-foredrag mandag 27. juni kl. 16.30 i Foreningshuset på Sundholmsvej 8.

Arkitekt Hanne Schmidt, der er medlem af lokaludvalget, holder foredrag og har udarbejdet et trykt hæfte, som omdeles gratis til alle deltagere. Hæftet fortæller om de to små landsbyer Sundbyøster og Sundbyvester, der blev til Sundby i 1896 i takt med den industrielle udvikling og voldsomme befolkningstilvækst både før og efter århundredskiftet.

Med udgangspunkt i byggeforeningshusene beskrives livet i Sundby og kvarteret førhen. Hæftet beskriver også lidt den senere byudvikling med Ørestad og Islands brygge, der førte til etableringen af bydelen Amager Vest, der overgår alle andre bydele i København med hensyn til befolkningstilvækst.

Mulighed for debat

Til arrangementet bydes der på øl, vin og vand og snacks, og under og efter foredraget vil der kunne kommenteres, stilles spørgsmål og udveksles ideer.

Interesserede skal tilmelde sig senest torsdag 23. juni til hanneschmidt@mail.tele.dk.

Seneste artikler

 

Fik du læst?