FerieCamp for børn på Amager

I sommerferien er der FerieCamp for børn og unge på Vestamager og Østamager. Her får de sjove, udfordrende og lærerige oplevelser. Der er noget for enhver smag.

Så er der tilbud om ferieCamp for børn på Amager.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Sommerferien nærmer sig og allerede fra mandag 27. juni til 8. juli er der FerieCamps med et væld af spændende og sjove aktiviteter for børn og unge fra tre til 17 år på blandt andet Vestamager og Østamager.

Ugen starter på Vestamager med forskellige aktiviteter og ugen efter får børn og unge mulighed for at deltage i nogenlunde de samme aktiviteter på Østamager.

Aktiviteter og fællesskab

”FerieCamp er med til at åbne kultur- og foreningslivet op for børn og unge med en lang række sjove og kreative aktiviteter, som forhåbentligt kan inspirere dem til at blive en del af foreningslivets sunde sociale fællesskaber efterfølgende, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) og tilføjer:

”Særligt i en lang sommerferie har det stor betydning for mange børn og unge, at de kan komme til sjove og kreative aktiviteter med andre jævnaldrende. Jeg håber, at vi vil se mange til de forskellige aktiviteter i løbet af ferien”.

FerieCamp på Vestamager

På Vestamager kan børn og unge komme på FamilieCamp på Byggelegepladsen Remiseparken på Peder Lykkes Vej 71 fra mandag 27. juni til fredag 1. juli fra kl. 10 til 15, men der følger mange andre aktiviteter i de kommende uger. Den første uge er der aktiviteter som kampsport, cirkusaktiviteter, fodbold og krea.

Kampkunst med leg og dans

Der er Capoeria, som er en kampkunst, der kombinerer kamp, dans, leg og akrobatik. Det er en dialog og et spil imellem to personer, som kommunikerer gennem bevægelse, mens de er omgivet af deltagere, som synger og spiller i en cirkel omkring dem. Det er en sport med fællesskab, udfordring, god musik og rytme.

Cirkusworkshop  

Ved en cirkusworkshop kan både børn og deres voksne prøver kræfter med mange forskellige cirkusdiscipliner. Der jongleres blandt andet med tørklæder, bolde, ringe, og der laves lidt gulvakrobatik. Der er også mulighed for at lave ballondyr, gå på stram line og måske også lære at trylle. I cirkus er der plads til alle med masser af glæde og sjove oplevelser.

 Aktiviteter i naturen

Naturen byder på et hav af kreamuligheder, smukke farver, spiselige sager og meget mere. Sammen går alle på opdagelse i naturens forunderlige verden. Der laves for eksempel påsketræ, papirblomster og blomsterslik, som godt må tages med hjem.

Der laves fem forskellige sjove spil over fem dage og de bliver naturligvis spillet sammen. Alle kan være med.

Børn og unge – både drenge og piger – har også mulighed for at spille fodbold med Fremad Amager.

FerieCamp på Østamager

På Østamager er der FerieCamp fra kl. 10 til 14 fra mandag 4. juli til fredag 8. jul i Prismen på Prags Boulevard 50A, hvor ugen også byder på kampsporten capoiera, cirkusworkshop, krea med Clorofille Naturforening og fodbold ligesom på Vestamager.

Børn og unge kan på Østamager også prøve kræfter med basketball. Børnene oplever med BørneBasketFonden inkluderende, sjove og motiverende basketballaktiviteter. Børnebasketfondens dygtige trænere står klar med seje finter, god skudteknik og hurtige driblinger.

Derudover er der Parkour på programmet. Her er træningerne skræddersyede og tilpasset de forskellige aldersgruppers udviklingstrin, behov og begrænsninger.

Gratis at deltage

Det er gratis at deltage på alle FerieCamps.

Det anbefales selv at have madpakke og drikkedunk med. Børn og unge skal have tøj med eller på, som passer til aktiviteterne, og have et telefonnummer til en forælder eller værge med.

Seneste artikler

 

Fik du læst?