Go’morgen, Amager…

Mandag 25. juli – Solen står op kl. 05:02 og går ned kl.21:29
Dagen er aftaget med 1 time og 5 minutter

Mandag får vi perioder med nogen sol, men sidst på eftermiddagen skyet med en del regn og byger, der kan være med torden.
Temperaturen bliver mellem 23 og 28 grader.
Svag til frisk vind, mest omkring syd.
I aften regn og byger, til dels med torden og kraftige vindstød, men i nat kun spredte byger.
Temperaturen falder til mellem 12 og 17 grader, og let til frisk vind fra forskellige retninger, senere jævn til hård vind omkring vest.

DMI har udsendt vejrvarsel:
Mandag er der risiko for kraftig regn og lokale skybrud i Jylland og senere også på Fyn, Lolland, Falster og Sjælland.
Se DMI´s varsel – KLIK HER

Luftfugtighed: 53%
Uv index: 5.7
(kilde:DMI)

Idag er det Jakobs dag
Efter apostlen Jakob den Ældre, som var søn af fiskeren Zebedæus ved Genezareth Sø. Han blev halshugget af kong Herodes, og var den første apostel, der blev martyrdræbt. Ifølge legenden blev hans lig ført til Spanien, hvor mange pilgrimme stadig besøger hans grav.

FN’s Internationale Drukne forebyggelses dag
Skal sætte fokus på det faktum, at drukning er verdens tred­je­ hyppigste årsag til ulykker med dødeligt udfald. Dagen er første gang markeret i 2021.

Flag Militær flagdag 🇩🇰
Til minde om Slaget på Isted Hede i 1850, hvor den slesvig-holstenske hær må trække sig efter et blodigt slag. Omkring 2.700 (af 27.000) slesvig-holstenere og 4.500 (af 37.000) danske sol­dater bliver dræbt ved dette største slag, der nogensinde er udkæmpet på dansk jord.

Vi siger tillykke til
1967 = Matt LeBlanc – amerikansk skuespiller
1965 = Johnny Hansen – Kandis-sanger og musiker
1950 = Leif Davidsen – journalist, forfatter, udenrigskorrespondent

Hvad er der sket på datoen 25. juli:
2009:
World Outgames, en international sports-, kultur- og menneskerettigheds begivenhed, indledes i Køben­havn, hvor mere end 5.000 alternativt seksuelt orienterede personer de næste otte dage skal konkurrere i 38 discipliner. Ugen byder også på mange kulturelle tiltag, fester og happenings.
2007 – 15 år siden:
Michael Rasmussen bliver suspenderet fra det hollandske cykelhold Rabobank i årets Tour de France, fordi han har løjet om sine forberedelser til løbet. Michael Rasmussen har netop vundet dagens hårde 16. etape, og har kørt i den gule førertrøje siden 8. etape.
2006:
Danmarks største dagblads koncern, Det Berlingske Officin (i dag Berlingske Media), bliver solgt til britiske Mecom for syv mia. kroner. Koncernen kommer senere på norske hænder og er i dag ejet af en belgisk mediekoncern.
2004:
Den amerikanske cykelrytter Lance Armstrong vinder Tour de France for sjette år i træk som den første nogensinde. Italienske Ivan Basso fra danske Team CSC bliver nummer tre.
1992 – 30 år siden:
De Olympiske Lege åbner i Barcelona, Spanien, med deltagelse af 120 danske atleter. De vender hjem med 2 guld-, 1 sølv- og fire bronzemedaljer.
1984:
Den sovjetiske kosmonaut Svetlana Savitskaya er første kvinde på vandring i rummet. I tre timer udfører hun eksperimenter uden for rumstationen.
1978:
Verdens første såkaldte reagensglasbarn bliver født i England.
1968:
Pave Paul VI forbyder rettroende katolikker at anvende enhver form for præventive midler.

Kilde: dagsdato.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?