Ny og gratis festival i Ørestad

For at bringe kulturen til Ørestad og bidrage til fællesskabet i bydelen, holder Ørestad Gymnasium dette efterår festivalen “OEG Festival”. På festivalen kan man bl.a. høre bandsene M2 og Odd Loop, og så kan man være heldig at få noget nyt med hjem til garderoben på det store tøj-bytte-marked.

Bandet M2 – med på den gratis festival.

 

Af Trine Hvam Madsen

For første gang nogensinde slår Ørestad Gymnasium dørene op til “OEG Festival” fredag 7. oktober. Festivalen skal bringe musik og samvær til Ørestaden. Og alle er velkomne uanset alder. Trækplastrene er bl.a rap-kollektivet M2, der lige er blevet signet af Universal og bandet Odd Loop, der er blevet udvalgt til karrierekanonens talentforløb. Alle fire bands, der optræder på festivalen, består af tidligere elever fra Ørestad Gymnasium.

Elevernes idé

Det er gymnasiets elever, der har fået ideen til konceptet for OEG Festival og de står også selv for planlægning og afvikling af det store event. Marcus Jørgensen, Kaya Ørbæk og Nicolai Samson, der går i henholdsvis  3. og 2.g er med i planlægningsgruppen, der består af udvalgsforpersoner og udvalgte medlemmer fra gymnasiets mange elevudvalg. De glæder sig til at se festivalen få luft under vingerne, og håber det bliver starten på en ny tradition på Ørestad Gymnasium.

“Jeg synes det er en super fed ide, fordi det er et koncept, hvor man kan få inddraget rigtig mange mennesker på tværs af interesser og alder,” siger Marcus. “Det bliver ret spændende at få prævet konceptet af, fordi det jo er noget helt nyt for os, men jeg er sikker på det nok skal blive godt,” fortsætter Nicolai.

For første gang

Eleverne har været glade for at få muligheden for at være en del af processen, og det er første gang, de prøver kræfter med at planlægge et event af den størrelse og kaliber. “Jeg er rigtig glad for at have været med i hele processen, og for at få mulighed for at se de små ideer vokse sig store og blive til virkelighed,” fortæller Kaya. “Jeg tror det bliver rigtig sjovt at se festivalen folde sig ud.”

Nicolai er glad for, at eleverne har fået frihed til selv at definere, hvordan festivalen skal løbe af stablen. “Det er et stort ansvar, men det er fedt, at skolen giver os det ansvar, fordi det motiverer os. Festivalen er helt elevstyret, og vi har næsten fået lov til at gøre, hvad vi vil,” fortæller Nicolai. “Det er jo også et ansvar, vi har lyst til at tage på os,” supplerer Kaya. “Vi hygger os med at planlægge eventet, fordi alle er engagerede og brænder for det.”

Bytte tøj

“Det er godt, at festivalen også er åben for folk udefra, så vi kommer til at møde en masse mennesker fra Ørestaden og omegn. Det er fedt at få integreret lokalmiljøet i skolens liv, så alle har mulighed for at se, hvad vi går og laver på OEG,” fortsætter Nicolai.

Marcus, Kaya og Nicolai håber, at der dukker en masse lokale op til festivalen, og opfordrer til at tage tøj med, som man kan bytte væk på det store byttemarked.

OEG Festival er gratis og alle er velkomne uanset alder.

Seneste artikler

 

Fik du læst?