Spejderne skruer ned for varmen

Det er dyrt at bruge varmt vand og varme i øjeblikket, og det gælder også i spejderhytter og klubhuse

Nu skal spejderne også spare på energien. (Arkivfoto)

Det er dog dyrt bruge varme og varmt vand i øjeblikket, og det gælder både i KFUM’s spejderhytter og klubhuse. Og på Amager har KFUM flere spejdergrupper fra Sundbyøster til Dragør, der alle drager afsted fra tid til anden på hyttetur. Men nu skal der en ekstra trøje med i rygsækken.

Energiforbruget

De, der er aktive i fritidsaktiviteter, bruger meget tid på dem hver uge, og det gælder også spejderne, Derfor har energiforbruget et betydeligt aftryk. Ved at ændre vaner er det muligt at reducere energiorbruget og bidrage til, at spejderhytterne bliver en del af løsningen på den vanskelige energisituation, som alle oplever for tiden.

Spar på energien

Ved f.eks. at isolere og undlade at overtage gamle apparater  kan der spares penge, og det gøre det også bedre at være til stede i klubhuset eller spejderhytten. Klubhuse og spejderhytter ligner generelt almindelige huse, men de bruges ikke på samme måde . Der er flere mennesker ad gangen i klubhuse, men de står også oftere tomme. Derfor kan energiberegninger for et enfamiliehus ikke overføres til et klubhus af samme størrelse.

Varme, lys og vand

Varm kun rummet op til 19 ºC. Hold døren lukket mellem rum med forskellig temperatur. Gør det til en vane at slukke for lys, skærme, computer og andet elektronik, når man forlader et rum eller går hjem. Brug mindst muligt varmt vand, når man vasker hænder eller vasker op.  Når man starter opvaskemaskinen, så sørg for, at temperaturen ikke overskrider 50 ºC, lyder flere af de mange råd, som også spejderne lever efter i denne tid.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Historier om de forfulgte

Torsdag 29. september fra kl. 16.30 inviterer Korsvejskirken til en aften, hvor sognepræst Julie Aaboe fortæller om det forfulgte mindretal med særlig fokus på Afghanistan

Læs mere »