Et godt tip til at spare på strømmen

DEN DYRE STRØM: En intelligent el-installation kan spare mange penge, fortæller elektrikerne fra Københavns Håndværker Service fra Kirstinehøj.

Elektrikerne fra Københavns Håndværker Service fra Kirstinehøj, Johnny og Emil. Hjælper dig med at spare på strømmen.

 

Danskerne sparer på strømmen. Ustandseligt bliver vi mindet om hvor vigtigt det er at spare på strømmen, aviser og tv fortæller skrækindjagende historier om enorme el-regninger, butikker, der må lukke – gadebelysning, der slukkes og meget andet.

Vi er allesammen begyndt at slukke for lyset hjemme, og den tid er forbi, hvor vi lod lyset brænde i et værelse, hvor vi ikke var.

Og vi bliver ked af det, når bageren eller grønthandleren nede om hjørnet må dreje nøglen om, fordi der ikke er penge i kassen til at betale for strømmen – mens vi ængstelige holder øje med vores egen el-regning.

Køleskab og varm mad

Ved at spare på strømmen passer vi på vores pengepung – og gør samtidig noget godt for miljøet.

Men noget strøm skal vi jo bruge. Køleskabet er svært at undvære, og vi skal jo også have varm mad – og have lyset tændt, så vi ikke skal rende rundt i mørke om aftenen. Og nu begynder dagene at blive kortere…

Men der er gode råd at hente hos den lokale elektriker fra Københavns Håndværker Service, der er beliggende på Kirstinehøj her på Amager, men som servicerer i hele hovedstadsområdet og mere til.

Elektrikerne kommer

Så hvis du ser dit elforbrug galopere derudad  – og din elmåler blive rundtosset, er det en god årsag til at give dit energiforbrug et eftersyn, fortæller Johnny, der er elektriker hus Københavns Håndværkerservice.

Sammen med sin lærling Emil suser han rundt i disse dage og sikrer både private og virksomheder med at reducere strømforbruget, så man stadig kan leve – men uden at få de helt vilde regninger.

“For at få det optimale ud af dit elforbrug tilbyder vi at installere en intelligent elinstallation,” siger Johnny og fortsætter:

“Installationen tænker selv og tager de beslutninger, som du eller din elektriker har sat den op til, baseret på den information, systemet får fra forskellige følere og sensorer, som er installeret rundt omkring i dit hjem. Det kan lyde kompliceret, men vi er med dig hele vejen,” siger Johnny.

Johnny siger videre, at det virkelig godt kan betale sig at få installeret den intelligente installation:

Slukker automatisk

“I samarbejde vælger vi de ”regler”, systemet skal forholde sig til. Det kan være, at strygejernet automatisk slukker, når du forlader rummet. Her er effekten åbenlys på flere planer – du  sparer selvfølgelig unødig strøm, men du sikrer også, at der ikke sker en ulykke, i tilfælde af at du skulle glemme at slukke strygejernet selv,” siger han.

Selvsamme funktion kan integreres for alle andre strømslugende elementer i din bolig – både lyskilder og alt det andet.

“Dit TV bruger stadig strøm, når du ikke bruger det. Det gør det, fordi det står på standby. Det er der mange andre elektriske apparater, der gør, f.eks. musikanlæg eller spillekonsoller. Derfor: Sluk for apparater, som står på standby,” slutter Johnny.

Mellem 10 og 15 procent af en husstands elforbrug bruges på standbyfunktionen, svarende til ca. 1.000 kroner om året pr. husstand. Hvis du synes, at det er svært at få slukket for alle apparaterne, kan du med fordel købe en elspareskinne. En elspareskinne kan automatisk slukke helt for strømmen, fordi den kan mærke, når apparaterne er på standby.

Seneste artikler

 

Fik du læst?