Cheflæge får nyt job

JOBSKIFTE: Torsdag 1. november bliver cheflæge Magnus T. Jensen på Hjertemedicinsk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospitaler direktør for diabeteshospitalet Steno Diabetes Center Copenhagen

Cheflæge Magnus T. Jensen – på ny post

 

Cheflæge Magnus T. Jensen fra Hjertemedicinsk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospitals Hjertemedicinsk Afdeling bliver 1. november direktør for diabeteshospitalet ” Steno Diabetes Center Copenhagens” i Herlev. Han skal være med til at udbrede den gode behandling af diabetes til hele regionen.

Stor erfaring med hjerteområdet

Magnus T. Jensen har som hjertespecialist og chef for Hjerteafdelingen stor erfaring på hjerteområdet. Diabetes og sammenhængen med hjertesygdom har spillet en hovedrolle i den sideløbende forskerkarriere, som tæller både en Ph.d. og en doktordisputats.

I sin Ph.d. stod han for at etablere Tusind&1 Studiet, som er en undersøgelse af hjertepåvirkning ved type 1 diabetes, Det gjorde han i samarbejde mellem hjerteafdelingen på Gentofte Hospital og netop Steno Diabetes Center Copenhagen.

Blevet kerneområde

Sammenhængen mellem diabetes og hjertesygdom har siden da været et kerneområde i Magnus T. Jensens forskning, som han har fået hæderspriser for både nationalt og internationalt.

”Jeg har store forventninger til Magnus rolle som centerdirektør. Han har et bredt kendskab til ledelse af de daglige kliniske udfordringer, men han har også den strategiske udvikling, rekruttering, etablering af et forskningsmiljø og faglig udvikling med i sin bagage. Han er et stort ledertalent, som både får en vigtig lederrolle på Steno, men også for det tværregionale arbejde for mennesker med diabetes, ” siger lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

God behandling af diabetes

De gode resultater med behandlingen af mennesker med diabetes skal ikke kun gavne patienterne på Steno Diabetes Center Copenhagen. De skal bredes endnu mere ud til de andre af hospitaler i regionen og praktiserende læger, som behandler langt de fleste danskere, der har type 2 diabetes.

”Selv om jeg har haft mange glæder ved forskning, er ledelse mit primære fokus. Jeg er især optaget af værdibaseret sundhed, digitale løsninger i patientforløbet, forskning og innovation samt internationalisering. Jeg har en stor interesse for digitale sundhedsløsninger, som efter min opfattelse har et stort potentiale for at gøre en forskel for det enkelte menneske, som skal have en hverdag til at hænge sammen med en kronisk sygdom. Det har vi arbejdet med på hjerteafdelingen, hvor vi kan spare patienterne for besværlige ture til hospitalet ved at lave videokonsultationer og digital monitorering i hjemmet, ” siger Magnus T. Jensen.

 Stor værdi

Magnus T. Jensen understreger, at de digitale løsninger har en værdi ikke kun for den enkelte, men for hele sundhedsvæsenet.

Steno Diabetes Center Copenhagens ambition er at være blandt verdens bedste på området – og her kommer den nye direktør til at trække på sit store kendskab til nationale og internationale vidensmiljøer.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Historier om de forfulgte

Torsdag 29. september fra kl. 16.30 inviterer Korsvejskirken til en aften, hvor sognepræst Julie Aaboe fortæller om det forfulgte mindretal med særlig fokus på Afghanistan

Læs mere »