Skolekoncerter tyvstarter i Amager Kulturpunkt

Københavns Kommunes budgetforlig 2023 byder på professionelle skolekoncerter til alle kommunens grundskoleelever.  Man kan tyvstarte allerede torsdag 29. september ved LMS Showcase i Amager Kulturpunkt.

Så bliver der professionelle skolekoncerter til kskolebørn. (Foto: Christian Brandt)

Fra 2023 vil Københavns Kommunes børn og unge få professionelle koncerter på skoleskemaet. Men allerede torsdag 29. september er der mulighed for at opleve, hvad skoleeleverne har i vente, når endagsfestivalen LMS Showcase løber af stablen på Amager.

Hos det nationale kompetencecenter og Danmarks største koncertarrangør, Levende Musik i Skolen, glæder direktør Gitte Abildtrup sig til at holde LMS Showcase 2022 og vise amagerkanerne, hvad skolekoncerterne kan.

Kulturelle oplevelser

“Skolekoncerter med professionelle kunstnere er kulturelle oplevelser i særklasse til børn og unge. Når eleverne får disse oplevelser sammen, flytter det grænser for den enkelte og styrker relationerne i fællesskabet. Facit er øget trivsel, dannelse og læring til eleverne. Det vil vi gerne give de københavnske skoler, fagpersoner, politikere og medier en forsmag på. Blandt andet derfor inviterer vi til LMS Showcase d. 29. september i Amager Kulturpunkt,” siger direktør for Levende Musik i Skolen, Gitte Abildtrup.

Lokale skoleelever bliver inddraget

Elever fra Skolen på Amagerbro og Lergravsparkens Skole er med til at afvikle showcasen som del af initiativet KulturCrew. Her skal børnene bl.a. præsentere kunstnere fra scenen, afvikle backstage med mere. På samme måde er der lokale elever fra Lergravsparkens Skole, Skolen på Amagerbro, Amager Fælled Skole, Peder Lykke Skolen, Amager Lilleskole, Skolen på Islands Brygge og Dyvekeskolen blandt publikum under dagens mange koncerter.

En forsmag

En af de københavnske lærere, der allerede har haft lejlighed til at opleve koncertmagien, er Lisbeth Rydahl, som er musiklærer på Lundehusskolen og Skolen På Strandboulevarden. Her er der blevet afholdt LMS-koncerter via kommunens Åben Skole-koncept, hvorved udvalgte elever og lærere har fået en forsmag på, hvad alle københavnske grundskoleelever fra næste år skal opleve:

Vigtigt bidrag

“Koncerterne er især af stor betydning for elever på skoler, hvis forældre ikke har overskud til at tage dem med til kulturelle oplevelser og, som ikke har råd til at betale musikskoleundervisning. LMS bidrager derfor med noget værdifuldt til mange børn. Og så har det været alle tiders for mig som musikunderviser i folkeskolen at bruge LMS, fordi jeg kan få god musik med brugbart undervisningsmateriale. Set i lyset af, at der uddannes relativt få musiklærere på folkeskolelæreruddannelsen, så spiller LMS-koncerterne ind som et vigtigt bidrag til folkeskolens kulturelle miljø,” siger Lisbeth Rydahl.

LMS i en maggiterning

Levende Musik i Skolen har i forvejen fast aftale 67 kommuner og leverer årligt omkring 3000 professionelle skolekoncerter til op mod 350.000 børn og unge. Dette tal stiger fra. 2023 markant, når Københavns 41.000 folkeskoleelever også indlemmes i koncertordningen.

Ved showcasen 29. september præsenterer Levende Musik i Skolen essensen af sit musikalske tilbud fra seks forskellige scener i Amager Kulturpunkt. Her samles over 300 gæster fra ind- og udland samt som nævnt et stort antal lokale skoleelever.

Jazz og pop

Fra kl. 10 til 14 er der eksempler på LMS Skolekoncerter – i alt 25 styks – med bl.a. Freja Kirk (elektronisk pop), Malene Kjærgård (jazz), Musikpatruljen (klassisk) og Vesselil (folkemusik). Herefter er der et tætpakket program med kurser til deltagende musiklærere, networking m.m.

“Tanken med LMS Showcase er dels at samle vores eksisterende samarbejdspartnere – musikere, producenter, lærere, embedsfolk og politikere, dels at møde potentielle og – i Københavns tilfælde – kommende partnere. Vi vil gerne give alle deltagerne et øjebliksbillede af LMS bestående af aktuel musik fra vores kunstnerkatalog, networking, ny viden og kompetenceudvikling,” opsummerer Gitte Abildtrup.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Historier om de forfulgte

Torsdag 29. september fra kl. 16.30 inviterer Korsvejskirken til en aften, hvor sognepræst Julie Aaboe fortæller om det forfulgte mindretal med særlig fokus på Afghanistan

Læs mere »