Go’morgen, Amager…

Fredag 23.September – Solen står op kl. 06:56 og går ned kl. 19:07
Dagen er aftaget 5 timer og 21 minutter

Fredag får vi mest tørt vejr og lidt sol, men om eftermiddagen efterhånden skyet.
Temperaturen bliver mellem 14 og 17 grader.
Svag til jævn vind omkring syd, ved kysterne efterhånden stedvis op til frisk vind.
I aften og i nat tørt, men skyet.
Temperaturen falder til omkring 11 grader og vinden bliver svag til jævn mest omkring syd.

Luftfugtighed: 55%
Uv index: 2.5
(kilde:DMI)

Idag er det Linus dag
Efter manden, som var apostelen Peters første efterfølger som pave i Rom. Der er ikke over­leveret noget om hans liv, men han menes at være martyrdræbt omkring år 80.

Vi siger tillykke til
1984 = Mark O. Madsen – bryder, MMA-kæmper
1976 = Szhirley – sangerinde
1975 = Lærke Winther – skuespillerinde
1953 = Åge Hareide – norsk fodboldspiller m. 50 landskampe 1976-86, dansk landstræner 2016-
1949 = Bruce Springsteen – amerikansk sanger
1943 = Julio Iglesias – spansk sanger

Hvad er der sket på datoen 23.September:
2006:
Den danskfødte kejserinde Dagmar af Ruslands genbegravelse i Rusland bliver indledt med en minde­guds­tjeneste i Roskilde Domkirke, hvor hun blev gravlagt i 1928. Kisten bliver derefter ført til Sankt Petersborg, hvor hun i næste uge skal genbegraves ved en storstilet ceremoni.
2005:
En 18-årig pige bliver dræbt af sin bror med to skud på Banegårdspladsen i Slagelse, fordi hun ikke vil gifte sig med den mand, hendes familie har udpeget. Foruden drabsmanden bliver otte familiemedlemmer idømt strenge fængselsstraffe i sagen.
2003:
En omfattende strømafbrydelse ved middagstid lammer hele Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Bornholm. På grund af et nedbrud i Sydsverige er Østdanmark blevet tappet for al strøm. Først ved nitiden om aftenen er strømmen tilbage hos de 4 millioner berørte forbrugere.
1987 – 35 år siden:
Mogens Glistrup, Fremskridtspartiets stifter, bliver efter afsonet fængselsstraf erklæret vær­dig til atter at sidde som medlem af Folketinget. Inden afsoningen er han to gange blevet kendt uværdig til sit embede.
1982 – 40 år siden:
Krimiforfatteren Poul-Henrik Trampe forsvinder sporløst på vej mod Norge med Oslobåden. Hans lig driver nogle dage senere i land ved Kristiansand i Norge.
1846:
Den tyske astronom Johann Gottfried Galle opdager planeten Neptun, som ligger 30 gange længere væk fra solen end Jorden.

Kilde:dagsdato.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Historier om de forfulgte

Torsdag 29. september fra kl. 16.30 inviterer Korsvejskirken til en aften, hvor sognepræst Julie Aaboe fortæller om det forfulgte mindretal med særlig fokus på Afghanistan

Læs mere »