Travl dag for Anders og Bent

FRIVILLIGE: Fredag kom til at stå i de frivilliges tegn på Amager. Anders og Bent fra Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv fik besøg af rigtig mange nysgerrige, der ville vide mere om deres forening…

Anders og Bent fra Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv. (Foto: Lene Dam Jørgensen)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Frivillig fredag blev fredag eftermiddag fejret af Frivilligcenter Amager på Amagerbro Torv ved Amagercentret. Hundredvis af mennesker passerede pladsen, hvor de kunne møde forskellige frivillige og foreninger, der havde en stand på pladsen.

De kunne høre om deres arbejde og få en dialog med foreningerne. Det var også muligt at købe ting så som smykker og bøger, deltage i forskellige aktiviteter, få smagsprøver og te og kaffe. Derudover var der musikalsk underholdning.

De lokale frivillige

Det var muligt at møde et stort udvalg af foreningerne på Amager heriblandt Amager Øst Lokaludvalg, Hjerteforeningen København S, Næstehjælperne Amager, Liv i Sundby, Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv, Frivilligcenter Amager, Drys, Multikulturel Kvindeklub Amager og Bydelsmødrene Amager og mange flere.

Amagernyt.dk traf bl.a. formand Anders Hjorth fra Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv og Margit Heem, der er daglig leder på værestedet ”Drys Ind” på Englandsvej.

Landsdækkende initiativ

Lidt over kl. 14 begyndte Frivillig Fredag, da borgerrepræsentant Christopher Røhl fra Radikale Venstre bød velkommen. Han sagde, at Frivillig Fredag er et landsdækkende initiativ, der har kørt i 11 år.

Christopher Røhl  sagde, at når det gælder frivilligt arbejde, så er lønnen i sig selv at blive en del af det fællesskab og få del i den mening, som det giver at lave det frivillige arbejde og han fortsatte:

Del af fællesskabet

”Vi kommer ikke ind og er formet med vores faglighed og skal fungere i teams, som man normalt ville gøre. Vi kommer ind med en nysgerrighed og større rummelighed og en bedre forståelse for de mennesker vi skal være sammen med, fordi de er der – ikke for at bruge vores penge, men for at bruge fællesskabet og fælles interesse, som der er i det. Det er nogle af de ting, som vi fejrer i dag. ”

Christopher Røhl sluttede af med at sige, at han personligt håbede, at de, der kiggede forbi, fandt den forening, der passede til dem.

Mange kiggede forbi

Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv havde en stand med flere frivillige og bøger og foldere til de interesserede, som kiggede forbi.

Og der var mange forbipasserende, der var interesserede i Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv, og der var rift om bøger og brochurer. Mange benyttede også lejligheden til at få en sludder om foreningens arbejde – der er stor interesse for historien omkring Sundby og omegn.

Et pusterum

Margit Heem, daglig leder af værestedet ”Drys Ind”, havde også godt besøg: Hun fortalte, at hun ikke er frivillig, men er ansat på “Drys Ind”. Men hun er den, der skal skaffe frivillige til værestedet.

Margit Heem fra “Drys Ind”. (Foto: Lene Dam Jørgensen)

Margit siger, at selvom hun er ansat, så udfører hun også frivilligt arbejde, da hun er frivillig fundraiser på stedet. ”Drys Ind” er en selvejende institution og søger økonomiske midler gennem fonde til at drive værestedet.

“Drys Ind” blev startet i 1984 af diakon Irma Tonnesen og er dermed et af Danmarks ældste væresteder. Formålet var at genskabe atmosfæren og fællesskabet fra et værtshus, dog helt uden alkohol.

Snart 40 års jubilæum

Margit fortæller, at “Drys Ind” om et par år fylder 40 år. Værestedet er frirummet for de ensomme voksne mennesker. De får noget energi til at gå ud i verden og får også et netværk. Finder nogle andre mennesker at tale med og etablerer måske et telefonisk “god-morgen-netværk”.

Værestedet har åbent hele året og holder også fødselsdage, jul, nu m.v. På en normal åbningsdag kommer der mellem 15 og 40 mennesker, fortæller Margit Hjem, der altid er på udkig efter frivillige, der er i alle aldre – helt op til 80 år!

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »