Vi savner vores præst!

Socialrådgiver Lene Elisabet Stochholm, der er medlem af menigheden i Nathanaels Kirke, fortæller om sognepræst Ellen Margrethe Gylling, der uvist af hvilken grund er fritstillet fra sit arbejde som præst ved kirken

Lene Elisabeth Stockholm omgivet af sin familie i Nathanaels Kirke – de forstår ikke, hvorfor deres sognepræst er blevet fritstillet. (Privatfoto)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Lene Elisabet Stochholm er socialrådgiver og har kendt sognepræst Ellen Margrethe Gylling i langt over 20 år. Hun lærte hende at kende, da Ellen var gadepræst i Trinitatis Kirke og hun selv arbejdede blandt misbrugere. Hun er chokeret over fritstillingen af den populære sognepræst.

Lene Elisabet Stochholm valgte efterfølgende at løse sognebånd til den populære præst fra Nathanaels Kirke. Hun beskriver Ellen som lyset i mørket, et fantastisk menneske, der altid er til stede, et menneske, der bringer lys og glæde, og som har godhed i sig. Og hun forstår ikke, at Ellen er blevet fritstillet fra sit arbejde som sognepræst ved Nathanaels Kirke.

Lene Elisabet Stochholm fortæller til Amagernyt.dk, at hun har sendt en klage over fritstillingen til Københavns biskop, Peter Skov Jakobsen og prøvet at få en forklaring fra ham, men uden held. Amagernyt.dk har læst klagen.

Nægter at diskutere sagen

Biskoppen skriver til Lene Elisabet Stochholm: ”Jeg kan ikke diskutere sagen med en udenforstående.”

Men tilsyneladende heller ikke til menighedsråd eller den øvrige menighed, presse m.fl. Ingen må få at vide, hvad der er baggrund for fritstillingen af Ellen Margrethe Gylling, hvis sag også er beskrevet i flere artikler i Kristeligt Dagblad og Amagernyt.dk.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Sognepræst Ellen Margrethe Gylling mellem et nygift ægtepar, familie til Lene Stockholm. (Privatfoto)

Lene Stochholm bemærker til biskoppens meget kortfattede svar, at hun har fuld forståelse for, at han ikke vil tale personligt om Ellen Margrethe Gylling, men understreger, at biskoppen er nødt til at forholde sig til det faktum, at der er rigtig mange, der kræver en forklaring på fritstillingen.

Man kan læse meget mere om sagen i flere artikler her på Amagernyt.dk.

Til menighedsrådsmøde

 Efter fritstillingen besluttede Lene Elisabet Stochholm at være tilhører ved menighedsrådsmødet 20. september.,

“Jeg fornemmede helt klart at der var noget galt i menighedsrådet. Jeg måtte ikke engang få udleveret en kopi af dagsorden…”

Københavns Biskop har modtaget flere klager over fritstillingen, som af flere hævdes at være “bestilt” af menighedsrådsformand Dennis Rasmussen.

Hverken biskop eller Dennis Rasmussen har trods talrige henvendelser ønsket at kommentere sagen.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?