Sundby Sejlforening med i spændende slutspurt

Sundby Sejlforening med i opløbet om at blive Årets Idrætsforening  – tre foreninger dyster om 100.000 kroner

Repræsentanter fra Sundby Sejlforening. (Foto: Rita Kuhlmann)

 

Sundby Sejlforening er ude i en spændende slutspurt med to andre idrætsforeninger fra Fyn og Jylland, der alle er nomineret til prise” ’Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2022″. Danskerne kan allerede nu stemme på den forening, som de mener, har fortjent at vinde prisen og 100.000 kroner.

Hele 724 indstillinger kom der til prisen. En kompetent jury bestående af administrerende direktør for Danske Spil, Nikolas Lyhne-Knudsen, DIF-formand Hans Natorp og leder af håndboldinitiativet Lykkeliga, Rikke Nielsen, har gennemlæst de mange gode indstillinger og udvalgt tre foreninger, som nu går videre til en afstemning.

Fantastiske eksempler

Det betyder, at danskerne kan stemme på Cykling Odense, Sundby Sejlforening og Aarhus Watersport Complex. Alle tre foreninger har på hver deres måde gjort en stor forskel for idræt, fællesskab og frivillighed.

”Det gjorde indtryk at læse indstillingerne. De var fyldt med fantastiske eksempler på, hvilken stor forskel idrætsforeningerne gør for danskerne hver eneste dag. De er en vigtig del af sammenhængskraften i Danmark, så det var ikke nemt kun at skulle pege på tre foreninger,” siger Nikolas Lyhne-Knudsen fra Danske Spil.

Nu er det altså op til danskerne at beslutte, hvilken af de tre fantastiske foreninger, der skal løbe med æren og titlen.

100.000 kroner til vinderen

Frem til torsdag 1. december klokken 12 kan danskerne nemlig stemme på en af de tre foreninger på www.dif.dk/arets-idraetsforening, hvor man også kan læse mere om foreningerne. Den endelige vinder afsløres i forbindelse med DR’s store Sport 2022-show i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag 7. januar.

”Det er tre fremragende foreninger, danskerne kan stemme på. Til sammen sætter de nogle markante aftryk i forbindelse med f.eks. diversitet, engagement af frivillige og samarbejder med skoler. Og så skaber de masser af liv i deres lokalsamfund,” siger Hans Natorp, formand for DIF.

Trøstpræmier 

Vinderen af prisen modtager 100.000 kroner, mens der er 10.000 kroner til de to øvrige nominerede. Prisen er først og fremmest en hyldest til det gode arbejde, der hver dag finder sted i de mange idrætsforeninger, som huserer under DIF’s faner.

”Idrætsforeninger betyder utrolig meget for en masse mennesker, og jeg er glad for at være med til at hylde dem. Det er skønt, at så mange har taget sig tid til at indstille en forening og på den måde give de frivillige kræfter et skulderklap,” siger Lykkeligas leder og tidligere håndboldlandsholdsspiller, Rikke Nielsen.

1.200 medlemmer

Sundby Sejlforening er med ca. 1.200 medlemmer en af Danmarks største sejlklubber. Foreningen blev stiftet i 1923, så den har 100-års jubilæum i 2023. For mange af foreningens medlemmer går medlemskabet både to og tre generationer tilbage i tiden. Helt tilbage til de medlemmer, der engang var med til at grave havnen ud og bygge moler.

Alt omkring foreningen er skabt af frivillige gennem mange år. Det er derfor en traditionsrig forening, der med deres projekt “Women on Water”, har skabt et fællesskab, som har bredt sig til flere lande i Europa, og virkelig gjort en forskel i forhold til at få flere kvindelige sejlere på vandet.

Seneste artikler

 

Fik du læst?