Ingen jul uden optog på Amager  

Det årlige juleoptog på Amagerbro gennemføres som planlagt. Og det bliver mindst lige så flot som sidste år lover arrangørerne.
Julen er på vej til Amager

Bortset fra et år med coronanedlukning, har en ting været sikker så længe man kan mindes. Klokken 16.03 på den sidste lørdag i november bevæger Danmarks – måske verdens – største juleoptog sig ned ad Amagerbrogade.

I år er der tilfældigvis en vis fodboldkamp på programmet – Danmark møder Frankrig i det berygtede VM i Qatar – samme lørdag. Heldigvis er det muligt både at opleve det flotte juleoptog og den spændende fodboldkamp, hvis man som tilskuer er med langs den første del af optogets rute – endelig er der også de, der ikke vil se VM, der spilles på en mildest talt dyster baggrund.

Stort optog
Ruten starter ud fra Gyldenrisvej og bevæger sig hele vejen ned gennem Amagerbrogade til Christmas Møllers Plads. Hvor vidt det kan kaldes verdens største eller længste juleoptog vides endnu ikke med sikkerhed. Men de seneste år har Amager Butikkerne, der står bag optaget, gjort en indsats for at dokumentere optogets omfang med henblik på, at det kan optages i Guinness Rekordbog.

Det er dog et faktum at der deltager flere end 1.000 personer og mere end 100 køretøjer i optoget. Optoget er 1,3 kilometer langt og det tager ca. to timer før hele optoget har tilbagelagt hele ruten. Det anslås at omkring 70.000 mennesker langs ruten overværer juleoptoget. Og der er altid plads til en til.

Seneste artikler

 

Fik du læst?