Liv eller død for butikkerne på Amager

De lokale butikker er under ekstremt pres i øjeblikket. Derfor går Amager Butikkerne ud med en klar opfordring: Det er nu du skal købe gaverne og handle lokalt.
Det er vigtigt at handle lokalt, opfordrer butikkerne på Amager. (Foto: Finn Edvard)
 
“For nogle butikker er det et spørgsmål om liv eller død.”
Det fortæller Mogens Steffensen. Han er formand for Amager Butikkerne. Foreningen der i mere en hundrede år har repræsenteret butikkerne på Amager.
Han fortsætter: “Efter to år med coronanedlukninger lider mange butikker af en økonomi der er i knæ. Nu kommer så de voldsomme prisstigninger på butikkernes faste udgifter. Samtidig kommer der færre kunder ind af døren. Kunderne er bekymrede over den aktuelle situation med inflation, højere udgifter og ufred i verden, så de køber mindre end de plejer. Alt i alt er disse faktorer en ekstrem giftig cocktail for butikkerne.”
Hold de handlende i live 
“For mange butikker er månederne op mod jul, den tid hvor den største del af årets omsætning hentes hjem. Det betyder, at det lige nu er vigtigere end nogensinde før, at støtte de lokale butikker,” konstaterer Mogens Steffensen og tilføjer: “Derfor går Amager Butikkerne i de kommende uger, ud med et klart budskab: Køb dine gaver og læg dine øvrige indkøb hos de lokale butikker. Så kan du være med til at holde de lokale handlende i live.”
Amager uden butikker 
“Husk på at de handlende også er med til at holde liv i Amager,” slår Mogens Steffensen fast og fortsætter: “Tænk bare på, hvordan Amager vil se ud, hvis vi ikke har de mange spændende og specielle butikker lige rundt om hjørnet. De leverer den ekstra service og de produkter, du ikke  kan få hvor som helst. Butikkerne er også en uundværlig del af det liv og den kultur og ånd, der præger Amager. Samtidig bidrager de til øen med tusindvis af arbejds- og uddannelsepladser. Og så gør det vel også en forskel for miljø og energiforbrug at handle i en butik i nærheden?”
 
Mogens Steffensen slutter af med en klar opfordring: “Brug tiden op til jul til at købe gaverne og handle lokalt. Hver gang du gør det, giver du samtidig en gave til butikkerne. På den måde kan du være med til at sikre, at butikkerne også er der næste gang du har brug for dem.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?