Underskriftsindsamling: Vil ha’ præst tilbage

Der er netop iværksat en underskriftsindsamling for at få Nathanaels Kirkes populære sognepræst Ellen Margrethe Gylling tilbage til kirken

Sonepræst Ellen Margrethe Gylling – menigheden vil have hende tilbage til kirken efter det, der opfattes som en helt fejlagtig fyring.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Menigheden vil nu have den afholdte sognepræst Ellen Margrethe Gylling tilbage til Nathanaels Kirke. Hun er savnet og mange har allerede forladt kirken, efter hun  – efter de flestes mening på mærkværdig vis – blev fritstillet og fyret. En kreds af personer, der foreløbig består af kunstner og foredragsholder Elisabeth Louise Brøker, socialrådgiver Lene Elisabeth Stochholm og kirketjener ved Nathanaels Kirke, Steffen Lund, har derfor nu iværksat en underskriftsindsamling.

Underskriftsindsamlingen er begyndt

Formålet med underskriftsindsamlingen er at få kirkeministeren og Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen til ophæve afgørelsen og genindsætte Ellen Margrethe Gylling i embedet. Biskoppen har fået heftig kritik fra store dele af sognet for sin i offentligheden ubegrundede fyring af Ellen Margrethe Gylling. Og menighedsrådets formand, Dennis Rasmussen, der menes at stå bag fyringen, er netop blevet væltet som formand og Anne Grethe Christensen valgt som ny formand.

Der er allerede kommet flere underskrifter til underskriftindsamlingen. Den digitale underskriftsindsamling er på

https://www.skrivunder.net/skriv_under_pa_at_nathanaels_kirke_amagerbro_skal_fa_deres_afholdte_prast_ellen_margrethe_gylling_tilbage.

Seneste artikler

 

Fik du læst?