Lokale bagere tryller med kransekagerne til nytår

NYTÅR: Amagers bagere er klar med kransekage til årets sidste aften. Her kan bl.a. Bodenhoff Tårnby, Lagkagehuset på Amagerbrogade og Den Gamle Bager i Dragør levere til nytårsaften.

Kransekage til boblerne – Amagers bagere kan levere.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Jonas fra Bodenhoff Tårnby på Tårnbyvej 51 i Kastrup fortæller til Amagernyt.dk, at kransekagerne er meget efterspurgte, og at bageriet har fået mange bestillinger til både 30. og 31. december. Bageriet sælger kransekager med 10 ringe til 275 kroner. Det er til otte til femten personer og er bagt på egen kransekragemasse. Det der dog ikke kransekagetårnet, der er flest bestillinger på. Det er selve kransekageuret til fire til otte personer. Kransekageuret koster 150 kroner.

Det er også muligt at købe kransekagestykker til 33 kroner.

Lagkagehuset på Amagerbrogade

Freja fra Lagkagehuset på Amagerbrogade 148 fortæller, at bageriet har kransekagetårn med ni ringe, og at det til mellem seks og ti mennesker. Selve kransekagetårnet koster 250 kroner, og  er det mest efterspurgte til nytårsaften. Derudover fortæller hun, at der også er stænger såsom, nougatstænger, nøddestænger og hvid chokolade, og tilføjer samtidig, at det er nougatstængerne, der er de mest populære. Stængerne koster 50 kroner.

Den Gamle Bager

Isabella fra Den Gamle Bager på Kongevejen 13C fortæller, at bageriet sælger kransekagetårn, hvor der er til omkring 10 personer, og dermed også til et helt selskab.  Det koster 375 kroner. Det er også muligt at købe kransekage stykvis. Her er det med nougat, almindelig marcipan og chokolade. De små kransekagestykker koster 30 kroner og de lidt større 45 kroner.

Isabella tilføjer, at det ikke er til at sige, hvad der er mest populært, da nogle vælger at købe stykvis, mens andre vælger hele kransekagetårnet med de 10 ringe. Der er dog bestillinger til kransekagetårnet.

Kun for overklassen

En kransekage er en kage, der består af marcipan, sukker og æggehvider. Oprindeligt var kransekageprimært noget, som udelukkende overklassen spiste til festlige lejligheder – gerne serveret sammen med et glas mousserende vin som f.eks. champagne. Det symboliserede velstand og ekstravagance, og det blev nytårsfesten hurtigt en del af. Skikken har senere delt sig til alle dele af samfundet.

Kransekagen blev opfundet i Danmark helt tilbage i 1700-tallet.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »