Unge musikere klar til spændende koncertaftener i Maskinhallen

Det nystiftede musikerkollektiv CRRNT Collective arrangerer koncertserie i Maskinhallen på Amager. Kollektivet, der består af unge professionelle musikere af otte forskellige nationaliteter, ønsker at skabe kulturoplevelser i bydelen gennem temabaserede koncertaftener.

CRRNT Collective – nye koncerter i Maskinhallen på Sundholmsvej.

Koncertserien med CRRNT (udtales current) i Maskinhallen på Sundholmsvej løber fra januar til april og vil bestå af to koncertdage i træk hver måned – nærmest som en række minifestivaler.

Torsdag 19. og fredag 20. januar er der klart for januarudgaven, hvor et bredt udvalg af danske og internationale kunstnere skal forholde sig til temaet “tid”.

“Vi i CRRNT Collective er en gruppe unge musikere, der har til fælles, at vi bor på Amager og længe har haft lyst til at lave noget i bydelen,” siger Ivar Myrset Asheim fra initiativet og fortsætter:

Spændende aftener

“Vi håber med denne koncertserie, at vi kan tilbyde nogle spændende musikalske aftener til bydelen og dens borgere – et sted hvor folk kan komme for at opleve musik, de måske ikke kender fra før  – og for at tage del i et kulturelt fællesskab. Vi kommer til at blande genre og præsentere kunstnere af meget høj kvalitet og stor diversitet, der ikke så tit deler scenen sammen og som heller ikke får så meget plads på det kommercielle markedet. Der vil være åbent i baren, en lille pladebutik med de aktuelle kunstnere, og DJs’ der spiller efter koncerterne er færdige,” slutter Ivar Myrset Asheim.

Sang og poesi

Torsdag 19. januar kl. 20 er det Michael Biel fra Polen, der er på programmet med solo performance for tape-maskiner, hvid støj-maskiner, saxofoner og andre små objekter.

Kl. 21 er det Humanas De Nibla fra henholdsvis Bolivia, Danmark, Litauen og Belgien, der indtager scenen  –  et performativt vokalensemble, der udfolder sig i lyd, sang, bevægelse og poesi, det hellige, de rige interkulturelle myter og den ville natur, der bor i den menneskelige krop. Stemmer og instrumenter: Flavia Huarachi, Dunia Jørgensen, Marijke Florien og Maes Nadia Okrusko.

Kl. 22 kommer danske Baujillaud på scenen og lover post-punk samt avant-garde rock i taktarter, der ikke eksisterer. Musikerne er Mads Egetoft på vokal, saxofon og synthesizere, Emil Palme på guitar og Anders Vestergaard på trommer.

Nordisk folkemusik

Fredag 20 januar kl 20 kan man opleve svenske Mika Persdotter, der optræder med sange med påvirkninger fra tidlig musik, nordisk og amerikansk folkemusik, med frie former og rå, underlige og smukke akustiske lyde.

Kl. 21 kommer danske Poptones  – en progressiv og avantgarde rocktrio bestående af Anders Poulsen, Simon Hiemstra og Mads Bertelsen. Med en lyd, der veksler mellem det harmoniske og kakofoniske, mellem melodiske, åbne passager og kontrolleret, disharmonisk kaos, søger bandet at skabe en oplevelse, der bygger på dynamiske kontraster og uforudsigelighed.

Og så rundes minifestivalen af kl. 22 med den engelske dj B-Rod in thyme & space.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?