Kræver forklaring på præste-fyring

Menigheden i Nathanaels Kirke venter stadig på en forklaring på, hvor den populære sognepræst Ellen Margrethe Gylling blev fyret. Nu kræves en forklaring.

Connie Hartvigsen (tv.) i selskab med den nu afskedigede sognepræst Ellen Margrethe Gylling (midten)  og en kirkegænger.

Af Lene Dam Jørgensen

Menigheden i Nathanaels Kirke savner stadig en forklaring på, hvorfor den populære sognepræst Ellen Margrethe Gylling præst er blevet fyret.

Nogle har fravalgt kirken og andre overvejer at gøre det.  Derudover dannes der mange rygter om baggrunden for fyringen.

Vil have svar

En af dem, der overvejer ikke at komme i kirken mere, er billedskolelærer og journalist Connie Hartvigsen, som Amagernyt.dk har talt med. Hun er medlem af menigheden, og forstår ikke den mystik og tavshed der er i kirken omkring fyringen – og hvorfor menigheden ikke må få en forklaring. Hun var glad for Ellen Margrethe Gylling og savner hende  – som så mange andre også har givet udtryk for, at de gør.

Virker ægte

”Jeg var egentlig ikke kommet i kirke særlig meget før, men jeg oplevede Ellen som en varm og dygtig præst. Hun er utraditionel og god til at skabe kontakter. Jeg følte mig velkommen og fik derfor lyst til at komme. Ellen er en nærværende præst og personlig i sine prædikener, og man mærker personen bag. Hun er også en præst, der når ud til folk” siger Connie og fortsætter:

”Ellen er helt nede på jorden og i øjenhøjde. Det kan jeg godt lide. Hun virker ægte og som en præst, der kan lide at snakke med folk. Hun er meget åben og får folk til at blive set.”.

Kunne lide det utraditionelle

Connie kom i kirken, især når der var ldt ”anderledes” arrangementer. Hun var glad for at være med ved gospelgudstjenesterne, som Ellen Margrethe Gylling stod for. Connie kunne godt lide, at der måtte danses i kirken, og der var mulighed for at få bevæget kroppen.

Hun var også med til de internationale gudstjenester, som Ellen Margrethe Gylling ligeledes stod for. Derudover kunne hun også godt lide de kirkelige arrangementer, som da entertaineren Sigurd Barrett kikkede forbi kirken.

Oplevede fællesskab

”Jeg begyndte at komme i Nathanaels Kirke og oplevede, at man ikke bare kom i kirke til en gudstjeneste og så gik hjem, men at der også blev budt på et fællesskab. Det gjorde, at jeg følte et tilhørsforhold til kirken og de andre mennesker i menigheden. Det er vigtigt at lære nogle mennesker at kende, når man kommer i en kirke. Ellen bidrog også til det fællesskab, fordi hun var meget inkluderende, hilste på folk og prøvede at få folk med i fællesskabet – og det var hun god til.”, siger Connie.

Savner åbenhed

Connie fortæller også, at hun som så mange andre savner åbenhed i sagen. Hun har det lidt underligt med det og siger selv, at hun ikke har så meget lyst til at komme i kirken mere.

Connie vil have, at kirken melder ud, hvad grunden til fyringen er. Hun prøvede at spørge nogen i kirken, da hun var der i advent til julehygge, men kunne ikke rigtig få noget at vide. Connie spurgte også den nye sognepræst Thomas Ø. Olsson og nye formand for menighedsrådet Anne Grethe Christensen om grunden til fyringen, men fik heller ikke nogen forklaring fra dem.

”Præsten sagde, at der er indgået en aftale og fundet en ordning, og at Ellen ikke kommer tilbage. Jeg fik også indtryk at, og at det var en beslutning, der var taget oppefra, og det lød også som en aftale, som Ellen var gået med til, men jeg ved det ikke” siger Connie.

Må være svært

”Jeg tænker også på at det må være meget hårdt for Ellen, når arbejdet i kirken er noget, hun har brændt for og været engageret i, og at hun så bare bliver fyret. Jeg ved egentlig heller ikke om hun har fået en forklaring, og jeg synes, at det er synd for hende, ” slutter Connie.

Connie Hartvigsen bor på Amager, men kommer oprindeligt fra Holstebro. Hun er i dag musik- og billedkunstlærer på Skolen ved Sundet, men har tidligere arbejdet som journalist i blandt andet Scleroseforeningen og på Ugebladet Søndag.

Seneste artikler

 

Fik du læst?