Studenterrevy på Strandlodsvej

Alt i Studenterrevyen er nyt siden sidste år, både instruktører, skuespillere og tekster. Det vil nogle af de voksne revyer nok også prale med, men her er en ældre sag på 94 år, der går nye veje. Årets revytitel er ”Hvad mere kan vi gøre?”.

Årets skuespillere er Tanja Møller Jensen, Mikkel Galløe, Sofie Skovdal Glümer, Rasmus Breuning og Bjarke Atterdag Helgason.

 

Foreningen Kongelig Mayestaits Acteurs, der står bag Studenterrevyen, har eksisteret siden 1929. Og har alle dage med stor glæde og stærkt fællesskab skabt revy, hvor talenter folder sig ud.

En del af disse talenter er siden blevet kendt inden for revy, teater og standup.

Et pluk i perlerækken: Carl Erik Sørensen, Pernille Schrøder, Poeten og Jan Gintberg.

I 2023 er tavlen atter visket ren. Nu også hvad angår tilgangen til dét at lave revy. Det kræver en vis balancegang, forklarer årets instruktør-duo, August Birk og Daniel Lassen:

Nyt liv i teksterne

”Holdet bag Studenterrevyen vil både styrke de stærke revytraditioner og tilføre nyt liv i form af tekster, der bryder lidt med nogle af de gængse revytraditioner,” siger August Birk.

Daniel Lassen supplerer:

”Studenterrevyen 2023 er blevet til i en turbulent tid, hvor vi alle har kunnet konstatere, at én ulykke kommer sjældent alene. Der er emner nok at tage fat på, og med kyndigt hold af kreative kræfter er ambitionen at tackle verdenssituationen med humor og revyfornyelse. Vores mål har været at skabe en moderne, klassisk ungdomsrevy.”

Hvad mere kan vi gøre?

Titlen på årets Studenterrevy er ”Hvad mere kan vi gøre?”. Om navngivningen siger August Birk:

”Publikum vil opleve både stærke og svage karakterer, store og små egoer, større og mindre frustrationer – som alle opstår af og måske forsøger at besvare spørgsmålet: Hvad mere kan vi gøre?”

Årets skuespillere er Tanja Møller Jensen, Mikkel Galløe, Sofie Skovdal Glümer, Rasmus Breuning og Bjarke Atterdag Helgason.

”Hvad mere kan vi gøre?” spiller på Teater Play på Strandlodsvej, København S, i perioden fra 1. til 18. marts.

Studenterrevyen 2023 er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?