Et glas rødvin skabte nyt cykeleventyr

– Og nu er det spændende cykelkoncept ”Ren Cykel” også kommet på Islands Brygge. Også værksteder i Ørestad, Sluseholmen og på Østerbro…

Medindehaver Christian Koch sammen med den daglige leder af værkstedet på Islands Brygge 62, Alberto Christian Heegaard , der kører cykelløb – både på landevej og på bane. (Foto: Finn Edvard)

 

Det er en mand, sprængfyldt med energi og gode ideer, der denne travle morgen bestiller kaffe på cafeen: En cortado til sig selv og en latte til Amagernyt.dk’s medarbejder.

Sidstnævnte er kommet for at høre historien om det spændende cykelkoncept ”Ren cykel”, der er repræsenteret flere steder på Amager – og senest har åbnet butik på Islands Brygge 62.

I forvejen finder man tillige ”Ren cykel” på Robert Jacobsens Vej 70 i Ørestad, på Sluseholmen 14, og også i Nordhavn på Østerbro.

Vanvittig idé

Manden med cortadoen hedder Christian Koch – og han gjorde noget, som mange vil betegne som noget nær vanvittigt for nogle år siden:

Han havde et godt og vellønnet job i stormagasinet Magasin og cyklede på arbejde hver morgen fra hjemmet i Ørestad til jobbet på Kongens Nytorv.

Dyr regning

En dag skulle hans cykel til cykelsmeden:

”Jeg lagde mærke til, at jeg ikke fik en tidshorisont på, hvornår cyklen var færdig, og jeg fik en temmelig stor regning – og det varede næsten en uge, før jeg kunne hente min cykel. Og jeg tænkte: Det må kunne gøres meget bedre,” siger Christian Koch, mens han nipper til sin cortado.

Han fortalte historien til en god ven over et glas rødvin hjemme på altanen – og Christian præsenterede vennen for en idé: Skulle de ikke sammen lave et meget bedre cykelværksted? Hvor kunderne blev behandlet som venner af huset, til rimelige priser – hurtigere levering samt rengøring og pudsning af cykler? Og hvad med at tilbyde at køre hjem til kunderne og hente deres beskadigede cykel? Så de ikke selv skulle slæbe afsted med den til cykelsmeden?

Så var de i business

Vennen spidsede øren: Det lød bestemt ikke tosset. Han kendte selv til problemet med cykelsmede, der havde lang ventetid på reparationer, men kunne sådan idé fungere og løbe rundt?

Det mente Christian Koch – og tog springet: Han sagde sit gode og vellønnede job op – og sammen med vennen Nikolaj Riis startede de ”Ren Cykel.”

Christian fik hjælp af sin familie til det økonomiske – og også lidt fra banken – og så var de i business. Familien hjalp ikke med penge, men lovede at træde til, hvis det gik galt.

”Men ”Ren Cykel” er vokset organisk, hver gange vi har omsat for ti kroner har vi smidt syv kroner tilbage i virksomheden,” forklarer Christian.

Første kunder: Naboerne

De første kunder fik hentet deres cykler af de to nybagte cykelsmede, der i begyndelsen ikke havde noget værksted. Men det var naboerne, de første kunder, ligeglade med. En kunde arbejdede i Saxo Bank – og pludselig var den virksomhed og dens ansatte på kundelisten. Ved siden af Saxo Bank i Hellerup lå advokatfirmaet Horten og snart efter var også revisionsfirmaet PWC på kundelisten. Der er jo rigtig mange, der cykler på jobbet i København, så på den måde kan man. Sige, at Christian og Nikolajs idé fik en flyvende start.

Men Christian, der oprindeligt er fra Vejle, flyver ikke højere end vingerne bær’. Ladcyklen, der i begyndelsen udgjorde det mobile værksted, blev erstattet af en varevogn, men uden indretning og værksted.

”Det hele lå og flød i bilen – vi havde ikke råd til at indrette den”, fortæller Christian, der nu – flere år og 450 firmaaftaler senere – kan fortælle, at ”Ren Cykel” nu disponerer over hele fire velindrettede lastbiler, der sammen med de fysiske butikker udgør hele ”Ren Cykel”.

Et tilbud i forbindelse med reparationer af cykler er rengøring og pudsning af samme. Det er der ikke andre cykelsmede, der tilbyder.

Cykelrytter er daglig leder

Og nu er ”Ren Cykel” så også kommet til Islands Brygge. Her er den daglige leder i øvrigt selv cykelrytter, både på bane og landevej, unge Alberto Christian Heegaard – en virkelig cykelentusiast, der nøjagtigt hvordan en cykel skal trille. Og han glæder sig til at gå på arbejde hver eneste dag, for cykler er hans et og alt. Til at hjælpe sig har han Camilla Alexia Jensen, der tidligere har kørt byen rundt som cykelbud og også ved alt om det to-hjulede køretøj.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Alberto Christian Heegaard – leder af værkstedet på Islands Brygge – han ved alt om at holde cyklen velsmurt og godt kørende. (Foto: Finn Edvard)

Så de mange cyklister på og omkring Bryggen har nu fået et cykelværksted med en fantastisk service – lige fra hente og bringe cyklen – til at få den fikset og pudset.

I de fleste tilfælde udføres reparationerne samme dag, det er nemt og godt, det er bare med at bestille tid online på hjemmesiden rencykel.dk – og der er naturligvis også et telefonnummer.

Og så er der ingen skjulte omkostninger ved at være kunde hos ”Ren Cykel” – som udgangspunkt koster et prisoverslag og en undersøgelse ikke noget. Men hvis hele cyklen skal tjekkes igennem – og kunden siger nej tak til prisforslaget – så tillader ”Ren Cykel” sig at tage kr. 199,- for den brugte arbejdstid.

”Det er fair nok, det forstår de fleste af vores kunder, eller skulle vi måske sige venner, for sådan vil vi helst omtale dem, der afleverer deres cykel hos os”, slutter Christian Koch.

Velsmurt cykelkæde

”Ren Cykel” er i dag, ja undskyld udtrykket – en velsmurt cykelkæde med fire velfungerende værksteder samt de mobile. Godt en snes ansatte – og to investorer, Nicolai Ladefoged og Daniel Højriis kommet med på, ikke vognen, men cyklen…

Det var ikke nogen helt ringe idé, som Christian fik den dag – med rødvinen på altanen…

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?