Kvindeband i Kulturhuset

Kvindebandet “Ruth To Hell” lægger vejen forbi Kulturhuset på Islands Brygge med en håndfuld rocknumre, der slår gnister ind i rockhimlen.

Ruth To Hell – i Kulturhuset

 

Koncerten med “Ruth To Hell” i Kulturhuset på Islands Brygge finder sted fredag 31. marts kl. 20.30.

Ruth To Hell spiller basic og powerfuld rock med intensitet, nerve og kant. De har et rebelsk og passioneret udtryk i alt hvad de rører ved musikalsk. Kort sagt: De skaber en solid fest for rockfolket.

Repertoiret er amerikansk og engelsk rock. Bandet tager indflydelsesrige bands som Metallica, Deep Purple, AC/DC, Foo Fighters, Linkin Park m.fl. under sine vinger og får musikken til at flyve.

Perlebryllup

Bandet kunne have haft perlebryllup for nylig, for der er gået 30 år siden Ruth To Hell for første gang trådte ind på en scene. Så hvordan har dette band holdt sig kørende år efter år og hvordan mødte de egentlig hinanden?

Det startede i 90’erne, hvor Effy og Sanne mødte hinanden vist nok over en Deep Purple jam, og det slog rock-gnister fra den første akkord. Begge har de en fortid i egne bands, Sanne var med til at danne ”Miss B Haven” tidligt i 80’erne og Effy var i gang med sit eget band ”Effy og Eliten”. De syntes det kunne være sjovt at lave et coverband kun med kvinder, og dermed blev Ruth To Hell en realitet.

Sammen med Ulla Rasmussen og Birgitte Holmer spillede bandet masser af koncerter op gennem 90’erne på spillesteder og festivaler. Efter 10 år gik de i dvale nogle år, da Sanne og bassisten forlod bandet.

Ny guitarist

Med Effy og Ulla som konstanter kom nye medlemmer til i bandet. Gitte erstattede den oprindelige bassist og forskellige mandlige trommeslagere overtog trommerne indtil Sanne kom tilbage i 2017.

Nu var bandet endelig tilbage i sin helstøbte form, men de nåede kun at spille én koncert, da et tragisk dødsfald indtraf  – og de mistede deres guitarist, Ulla. Bandet var i sorg, men besluttede at fortsætte og finde en ny guitarist.

Med utrættelig vedholdenhed og vilje, og trods mange bump på vejen, kan man stadig opleve disse modne kvinder fyre den max af.

Ruth To Hell er:  Effy vokal og guitar, Gitte bas, Sanne Trommer og Kirsten guitar og keyboard.

Billetsalg på Billetto.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?