Godt nyt til havefolket

Efter stor ombygning: Nu åbner Haveliv i Plantorama Amager med 1.800 kvadratmeter planteskole

Plantorama har havecentre over hele Danmark.

 

Fredag 3. marts åbner Plantorama Amager op for Haveliv. En ny og forbedret udendørs planteskole med den velkendte autentiske stemning, masser af inspiration og planter i massevis.

Og når Plantorama Amager slår dørene op til det nye område Haveliv, er det en forbedret planteskole, gæsterne får lov at opleve. Stedet har en særlig plads i lokalbefolkningens hjerter, og det er derfor med stor respekt for den stemning og tilknytning, der er til placeringen i landsbyen Tømmerup, at Plantorama nu ombygger. Siden sommeren 2022 har Plantorama nænsomt arbejdet på den nye udendørs planteskole, som er første etape i en stor fornyelse af centeret.

Ny planteskole     

“Vi glæder os helt utroligt meget til at vise den nye planteskole frem til vores gæster, så de kan se det nye havemiljø. Hele planteskolen er forandret med nye og bedre faciliteter, og fordi vi ved, at stedet betyder helt enormt meget for lokalområdet, så renoverer vi virkelig med respekt for den stemning, der er herude. Vores placering i Tømmerup er helt unik, og det forpligter med så fine omgivelser, så vi værner meget om stedets charme, selvom vi nu bygger om,” siger centerchef i Plantorama Amager, Bjarne Kolding Rahbek.

Hyggelig atmosfære

Den tidligere planteskole bestod af et hyggeligt udendørs planteområde med små pavilloner og gamle træer. En planteskole med stor betydning for de besøgende, og som i den grad har været værd at værne om. Derfor er det nye Haveliv renoveret med tanke på den hyggelige atmosfære, men med helt ny belægning med undervanding til planterne, så centret også følger med tiden.

I det hele taget er der arbejdet for at skabe en ekstra oplevelse for dem, som besøger planteskolen, med plads til endnu flere aktiviteter og mange flere planter.

Helt nyt center i 2024

Det nye område Haveliv er første etape i et stort ombygningsprojekt, som Plantorama Amager har taget hul på. I foråret 2024 står ombygningen af selve Plantorama centeret på knap 6000 kvadratmeter klar. Et byggeprojekt, som skydes i gang i juni 2023, men som ikke kommer til at få betydning for gæsterne i ombygningsfasen.

“Vi kommer til at renovere løbende, men holder åbent i hele perioden uden undtagelser. Det er et spændende og stort projekt, som betyder rigtig meget for hele lokalområdet. Vi har mange besøgende, som nyder at komme her ofte, og jeg er spændt på at høre, hvad de synes,” siger Bjarne Kolding Rahbek.

Plantorama forventer, at centret på Amager bliver blandt kædens smukkeste og mest unikke, fordi centret har den fredede trelængede gård i midten, som bliver en central del af det nye center, når det åbner i foråret 2024.