Affaldsindsamling i kvarteret omkring Holmbladsgade

Fra mandag 20. til søndag 26. marts Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling af stablen. Her går frivillige i hele landet sammen om at befri naturen og deres lokalområder for henkastet skrald.

Vil du være med til at samle affald i kvar teet omkring Holmbladsgade?

 

På Amager inviterer det sociale tilbud Kofoeds Skole til affaldsindsamling på de grønne områder omkring Holmbladsgade.

Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af frivillige borgere trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder i naturen og på gader og stræder. Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling er lige om hjørnet, og igen i år inviterer foreninger, virksomheder, sportsklubber, familier m.fl. på lokale indsamlinger i hele landet.

På skraldejagt
På Amager inviterer Kofoeds Skole til skraldejagt på de grønne områder nær Holmbladsgade torsdag 23. marts fra kl. 13 til 15.30.

Her ser Kofoeds Skoles forstander, Robert Olsen, frem til et par hyggelige timer, hvor man samles om at rydde op i den lokale natur:

”På Kofoeds Skole kan vi godt lide, at passe på tingene. Det er en vigtig opgave – at passe på hinanden og at passe på vores miljø – f.eks. ved at reducere skrald i naturen. Når vi har den samtale, så er der nogen der bliver bekymret for om vi kan få alle med på vognen. Det vil vi gerne vise, at vi kan. Vi skal og vil tage vores del af ansvaret.”

Alle er velkomne
Det er vigtigt for Robert Olsen at understrege, at alle er velkomne til at deltage i affaldsindsamlingen på Amager Øst – ikke kun de der har en tilknytning til Kofoeds Skole. Det er håbet at mange naboer og lokale vil benytte sig af den mulighed. “De mennesker der deltager i Kofoeds Skoles tilbud kommer med udfordringer, som gør, at de  – for øjeblikket – ikke kan deltage i samfundet på samme vilkår som de fleste. Vi støtter dem i at møde samfundet. Og samfundet i at møde dem. Vi har meget at tilbyde hinanden, når vi lærer at tale sammen.” uddyber Robert Olsen

Alle kan gøre en forskel
Det er første gang at Kofoeds Skole deltager i Affaldsindsamlingen og det ligger måske ikke lige for, at en organisation, der arbejder med nogle af samfundets mest udsatte, skal samle skrald i lokalområdet.

“Bæredygtig adfærd og levevis er en integreret del af arbejdet på Kofoeds Skole. I skolens tilbud arbejder vi med genbrug og upcycling; vi sorterer vores affald på vores egen miljøplads, så mest muligt kan genanvendes og i vores kantine arbejder vi aktivt med at reducere madspild. At deltage i Affaldsindsamlingen og vise, at vi alle kan være med til at gøre en forskel lokalt, er en naturlig forlængelse af det arbejde,” siger Robert Olsen, som er spændt på, hvor meget affald der kan samles.

“Vi tager vores store vægt med, som vi ellers bruger i vores æblemosteri. Det er jo meget sjovt, at nå et højt tal – men det bedste ville jo være, hvis der ikke er så meget affald at samle”

Udlevering af sække og handsker
På landsplan blev det sidste år til intet mindre end 97 ton affald – herunder 350.000 stykker engangsemballage.

Kofoeds Skole holder affaldsindsamling på de grønne områder nær Holmbladsgade – Jenagade, Prags Boulevard og Kløvermarken m.m. – torsdag 23. marts. Indsamlingen begynder kl. 13 ved Kofoeds Cigar i gården på Kofoeds Skole. Her vil der blive udleveret sække, handsker og en kop kaffe. Tilmelding er ikke nødvendig, men husk at tage passende tøj på til vejret.

Seneste artikler

 

Fik du læst?