Kirkekoncert skal hjælpe i kampen mod polio

Christianshavn-Slotsholmen Rotaryklub har arrangeret velgørenheds-koncert i Filips Kirken på Kastrupvej mandag 24. april.

Filips Kirke i Kastrup

“Vi kæmper sammen om en verden uden polio, du kan hjælpe ved at trække et par timer ud af kalenderen og nyde en kirkekoncert, hvor samtlige kunstnere giver deres bidrag ved at optræde gratis.”

Sådan lyder det fra Christianshavn- Slotsholmen Rotary, der holder koncert med fællessang og med dygtige sangere og musikere det formål at hjælpe til udryddelsen af polio på verdensplan.

Musikerne og sangerne er  Mette Hanskov, kontrabas og korleder,  Anahit Mughnetsyan, sanger og korleder, Knud Rasmussen, pianist, Mikkel Paaske, organist, Rudi Sisseck, operasanger, Christina Friis-Nielsen, sanger, Jan Reich, organist, Erik Wessberg, guitarist, koret “De Levende Sten” fra Helsingør. Skuespiller Torben Jetsmark er konferencier. Torben er iøvrigt noget nær en tusindkunstner: Han er også billedkunstner, skribent, violinist m.m.

Fordobler beløbet
Alle indtægter i forbindelse med koncerten går til formålet – og som altid fordobler den amerikanske it-milliardær Bil Gates beløbet.

“Driftsomkostninger forsøger vi at hente ved donationer. Skulle der mod forventning være udgifter dækker klubben det,” lyder det fra Rotary på Christianshavn-Slotsholmen.

Kampen mod den frygtelige sygdom er desværre ikke slut endnu: Senest er der i 2022 fundet poliovirus i London og New York.

Også i Danmark
I Danmark rammes mange i disse år af postpolio, hvilket i de fleste tilfælde kan betyde alvorlige muskelsvækkelsr.  Polio er desværre en sygdom, der i mange tilfælde, måske efter et mildt forløb, vender tilbage mange år efter, med invaliderende følger.

Rotarys kamp mod Polio blev indledt i 1985. Siden da har Rotary i samarbejde med bl.a. Unicef, WHO og Bill & Melinda Gates Foundation, været frontfigurer i kampen mod Polio.

Der er nu gået 40 år med bekæmpelse af denne invaliderende sygdom, hvor ca. 20 mio. frivillige har vaccineret over 2,5 mia. børn. Rotary har således, sammen med andre partnere stået bag vaccinationen af hvert tredje menneske på jorden. Udryddelse af polio er gået fra 350.000 tilfælde til ganske få i de senere år. De lande, der desværre stadig er problematiske, er Afghanistan og Pakistan.

Koncerten finder sted i Filips Kirken på Kastrupvej 55, mandag 24. april fra kl. 19 til 20.30. Pris 175 kr. incl. et glas vin. Tilmelding på https://christianshavn-slotsholmen.nemtilmeld.dk/

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?