Tårnby Forsyning og COWI indleder parløb om fjernvarmeudbygning

Den danske rådgivervirksomhed Cowi har vundet en rammeaftale, som betyder, at virksomheden i de kommende år skal være fast rådgiver for Tårnby Forsyning.

Direktør for Tårnby Forsyning Raymond Skaarup og COWI’s Henrik Dalsgård, Vice President for District Energy i COWI.

 

Tårnby Forsyning kan nu for alvor komme i gang med udbredelsen af fjernvarme i Tårnby. Tusindvis af boligejere i Tårnby og Dragør skal have tilbudt fjernvarme i de kommende år, og det er Tårnby Forsyning, der skal have fjernvarmen ud på villavejene og ind i boligerne, og planlægningen af den gigantiske anlægsopgave er i fuld gang.

Til at hjælpe med dette har Tårnby Forsyning valgt den danske rådgivervirksomhed COWI. Det er sket igennem et EU-udbud med en såkaldt rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand, hvor forskellige rådgivervirksomheder har kunnet byde på opgaven med at bistå Tårnby Forsyning i at rulle fjernvarmen ud i de kommende år.
I alt havde tre rådgivervirksomheder budt på rammeaftalen, og det var COWI som leverede det bedste bud.

Stor værdi for både boligejere og samfundet
Derfor kan COWI og Tårnby Forsyning nu indlede et parløb, som for alvor skal være med til at sætte fart på fjernvarmeudrulningen. Helt konkret betyder rammeaftalen, at COWI kommer til at stille med et fast rådgiverhold, som Tårnby Forsyning kan trække på – både når det handler om planlægning og projektering, men også i forhold til at bidrage med byggeledelse, når først entreprenørmaskinerne går i jorden ude på vejene.

Store forventninger
Direktør hos Tårnby Forsyning, Raymond Skaarup, har store forventninger til samarbejdet.

”Vi glæder os til samarbejdet med COWI. Opgaven med at levere fjernvarme til borgerne er en stor og vigtig opgave med enorm værdi – både for den enkelte borger men også for samfundet som helhed. Derfor er vi glade for, at vi har fået en erfaren rådgivervirksomhed som COWI med ombord. De kommer med masser af ekspertise og erfaring, og COWI skal bidrage med rådgivning, projektering og byggeledelse i et tæt samspil med vores egne projektledere,” siger Raymond Skaarup, der er direktør i Tårnby Forsyning.

Vant til store anlægsprojekter
Hos COWI er direktør for COWI’s energidivision, Klaus Winther Ringgaard, begejstret for, at COWI er blevet valgt til opgaven.

”Vi ser frem til et langvarigt og godt samarbejde med Tårnby Forsyning om at accelerere den grønne omstilling af varmen i Tårnby, og vi er naturligvis begejstret over at være blevet valgt til opgaven”, siger Klaus Winther Ringgaard og fortsætter:

”Vi har et stærkt fjernvarmeteam med stor ekspertise indenfor fjernvarmeudrulning samt design og implementering af nye produktionsanlæg, og vi har mange års erfaring fra de største projekter i Danmark, og fra opgaver for alle størrelser fjernvarmeselskaber, over hele landet – erfaringer som vi vil bringe i spil sammen med Tårnby Forsyning,” siger Klaus Winther Ringgaard om rammeaftalen, som foreløbig løber i fire år.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »