Laks med hvide asparges og lækker citrussauce

GASTRONOMI: Her får du en dejlig opskrift på skøn forårsmad, laks med hvide asparges og en lækker citrussauce.

 

Af Holger Rørby Madsen, madensverden.dk

                      

Laks med hvide asparges er lækker aftensmad, og her er laksen serveret med en grov kartoffelmos og en skøn citrussauce. Det er virkelig god gæstemad, men du kan også sagtens spise laksen på hverdage.

Opskriften kan måske umiddelbart se besværlig ud, men fremgangsmåden er rimelig simpel, så det skal ikke holde dig tilbage. Mens den bagte laks er i ovnen, kan du nemlig lave de øvrige ting, og de hvide asparges kan også dampes i stedet for steges, hvis du mere er til det.

Du kan også udskifte dem med grønne asparges, men husk at de ikke skal skrælles, og tilberedningstiden er kun et minut.

Opskriften her er beregnet til fire personer, og det er en fiskeret, som jeg vil påstå alle kan lide. Også dem, der ellers rynker lidt på næsen over udsigten til fisk.

Det skal du bruge

Laks

600 gram laks, skåret i 4 stykker
2 spiseskefulde olivenolie
1 citron, usprøjtet
Salt og friskkværnet peber

Grov kartoffelmos uden smør

750 gram kartofler
4 fed hvidløg
4 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde dild
Salt og friskkværnet peber

Hvide asparges

8 store hvide asparges
1 spiseskefuld smør
2 spiseskefulde olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Citrussauce

3 forårsløg
1 spiseskefuld olivenolie
3 deciliter vand
1 terning hønsebouillon
1 deciliter madlavningsfløde eller alm. fløde
2 teskefulde sennep
1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
1 citron
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Det første du skal gøre er at lægge de fire stykker laks i ovnfast fad med bagepapir.

Pensl laksestykkerne med lidt olivenolie, dryp med lidt friskpresset citronsaft og riv lidt af citronskallen over. Krydr med salt og peber. Bag laksen i ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft.

Skær nu kartoflerne i mindre tern. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, medmindre skrællen er tyk og uren. Knus og hak hvidløgsfeddene.

Kom kartoflerne i en gryde sammen med hvidløg, dæk med vand og kog under låg, indtil kartoflerne er helt møre, hvilket ca. tager 15 minutter. Hæld vandet fra, damp kartoflerne af og mos dem groft sammen med olivenolie og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber. Hak lidt dild og vend det i kartoflerne.

Nu skal du klargøre de hvide asparges. Start med at skrælle dem. Du kan finde en video af, hvordan man gør på Madensverden.dk.

Steg dem derefter på en pande ved middel varme i lidt smør og olie. Stegetiden er ca. 7-8 minutter. Krydr med salt og peber.

Nu skal du lave citrussaucen. Skær forårsløg i tynde skiver. Svits dem af i lidt olie. Tilsæt vand og en bouillonterning og lad det koge op. Tilsæt fløde og sennep, og jævn saucen med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Nu er din laks med hvide asparges klar til at blive anrettet på tallerkner.

Fjern skindet fra laksen, og anret laksestykket på citrussaucen, som du kan se på billedet.

Ved siden af anrettes de stegte hvide asparges og den grove mos. Pynt evt. med lidt frisk dild. Velbekomme.

Link til web:: https://madensverden.dk/laks-med-hvide-asparges/

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?