Samvittighedsfuld shopping til sommermarked på Kofoeds Skole

SOMMERMARKED: Onsdag 14. juni mellem kl. 12 og 17 inviterer Kofoeds Skole til sommermarked. Sommermarkedet er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor flere sociale organisationer går sammen om at skabe opmærksomhed om deres arbejde med mennesker i udsatte positioner.

Til sommermarkedet fyldes Kofoeds Skoles gård med boder fra Københavns sociale organisationer (Foto: Michael Magnus Nybrandt)

 

Når vi når midten af juni, er der ofte lidt mere hektisk end normalt på det sociale tilbud Kofoeds Skole på Holmbladsgade. Her kulminerer nemlig flere måneders forberedelser i det årligt tilbagevendende sommermarked – som i år holdes for 11. gang.  I år holdes sommermarkedet onsdag 14. juni og forstander, Robert Olsen, såvel som de mennesker der benytter Kofoeds Skoles tilbud, håber, at mange vil lægge vejen forbi.

“Sommermarkedet er en vigtig begivenhed for os på Kofoeds Skole. Det giver os mulighed for at fejre fællesskabet og mangfoldigheden i København, sammen med andre sociale organisationer. Vi håber, at mange vil komme og deltage i denne festdag.” fortæller Robert Olsen.

95 år med socialt arbejde
Kasper Hoe, der er en del af arbejdsfællesskabet i Kofoeds Skoles Medieværksted og sidder i Kofoeds Skoles Elevråd, er enig med forstanderen:

“Sommermarkedet er en dag, som vi alle ser frem til på Kofoeds Skole. Det er en chance for os, for at invitere folk indenfor og vise, hvad vi lærer og laver på Kofoeds Skole. På Medieværkstedet arbejder vi for eksempel med at fortælle historier om Kofoeds Skole. Til sommermarkedet skal vi gøre det på en ny måde, som vi ikke har prøvet før: Med en interaktiv installation. Vi glæder os til at byde vores gæster velkommen og se, hvordan de tager imod det,” supplerer Kasper Hoe og smiler hemmelighedsfuldt.

Den 28. marts i år kunne Kofoeds Skole fejre 95 års fødselsdag. Det er netop dét Kofoeds Skoles Medieværksted har valgt at tage fat i til sommermarkedet, hvor de vil skabe en historisk dagligstue. Her kan sommermarkedets gæster gå på opdagelse i Kofoeds Skoles 95-årige historie og finde skjulte fakta og historier gemt på genstande og inventar. Det bliver en interaktiv oplevelse, som giver besøgende en chance for at lære mere om skolens lange historie og dens vigtige sociale arbejde på en legende måde.

Med god samvittighed
Foruden den historiske bod byder sommermarkedet på livemusik, lækker mad og boder fra flere af Københavns sociale organisationer, f.eks. Fountain House, Huset Venture og SOVI – foruden Kofoeds Skole selv. I organisationernes boder finder man second-hand varer, kunsthåndværk, planter, grønt og andre produkter, som de deltagende sociale organisationer selv har produceret. Alt overskuddet fra markedet går til at støtte de deltagende organisationers sociale arbejde, så du støtter et godt formål, mens du gør en god handel.

Seneste artikler

 

Fik du læst?