Juhu! Emil fik flot legat…

ERHVERV: VVS-lærling Emil Giese fra VVS El & Blik i Kastrup modtog i sidste uge Unidrains Talentlegat på 15.000 kroner. Legatet uddeles af designvirksomheden Unidrain og gives til Emil for hans beundringsværdige indstilling, hans tilgang til faget og øje for kundepleje samt service.

Henrik W. Hansen, mester og ejer af Henrik W. Hansen VVS El & Blik, er stolt af Emil og glad på hans vegne.

Det var en meget glad og overrasket VVS-lærling Emil Giese, der midt i et møde med mester Henrik W. Hansen, blev tildelt rosende ord, blomster og ikke mindst Unidrain-legatet på 15.000 kroner.

Flere var mødt op på værkstedet i Kastrup for at overraske den unge håndværker, der hædres for sit talent, sin flid og interesse i faget:

“Det ligger os meget på sinde at støtte op om de unge talenter, der vælger byggebranchen som levevej. Det er vigtigt, da vi allerede mangler faglærte. Emil er uden tvivl et forbillede: En dygtig håndværker, der gør en ekstra indsats og fortjener at blive anerkendt,” lyder det fra Christian Møller Sommer, salgskonsulent hos Unidrain og med til at overrække legatet i Kastrup.

En lærling i særklasse
Emil Giese, er 20 år og i lære hos Henrik W. Hansen VVS El & Blik, der ligger i Kastrup. Det var netop Henrik W. Hansen, Emil Gieses mester, der havde indstillet ham til prisen.

“Jeg har igennem mine 30 år som VVS’er og 10 år som mester aldrig oplevet en som Emil. Hans humør og livsindstilling er beundringsværdig, og hans tilgang til faget er en klasse for sig. Udover at være en meget dygtig elev, har han også øje for kundepleje og service. Når han er ude ved fru Hansen, ser han lige, om hun har lidt skrald stående, eller om der skal ryddes sne. Han yder også altid en ekstra indsats på kontoret. Han er den lærling, alle mestre ønsker sig.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fra venstre er det Unidrain konsulent Christian Møller Sommer, lærling Emil Giese og hans mester Henrik W. Hansen, der indstillede Emil.

Sådan lyder de rosende ord. Hos Emil Giese selv er ydmygheden over at modtage legatet stor:

“Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare glad og taknemmelig for at få denne anerkendelse for mit arbejde. Hvem vil ikke gerne værdsættes for deres indsats?”

Jeg er håndværker
Emil er færdigudlært i januar 2024 og har altid vidst, at et håndværksfag var vejen for ham.

– Jeg er ikke så god til at sidde på skolebænken, så efter to ugers praktik hos en bekendt inden for VVS-branchen, var jeg overbevist om, at det var vejen for mig. Den beslutning har jeg endnu ikke fortrudt. Jeg har været heldig at komme i lære hos Henrik. Det er et godt firma, og han er god til at give tilbage til os ansatte, og så bestræber man sig jo lidt ekstra, afslutter Emil Giese, der endnu overvejer om pengene skal gå til et motorcykelkørekort eller opsparing til egen lejlighed.

Legatet uddeles igen næste år, så hold øje med www.unidrain.dk/legat/ for yderligere info.