Spændende forfatterbesøg på Ørestad Gymnasium

LITTERATUR: Forfatteren og modtager af Blixen-legatet Glenn Bech lagde vejen forbi Ørestad Gymnasium og fortalte om sine højaktuelle bøger

Glenn Bech med elever fra Ørestad Gymnasium.

 

Af Rosa Camilla van der Meijden og Elena van der Violante

 

“Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”.

Sådan begyndte et forrygende foredrag med forfatteren Glenn Bech, der forleden lagde vejen forbi Ørestad Gymnasium for at tale om litteratur.

Glenn Bech er i løbet af de sidste tre år udkommet med bøgerne “Farskibet” (2021) og “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” (2022).

Han er modtager af Blixenprisen 2022 for ‘’Årets roman’’ og hovedperson i en voksende debat omkring klasseforskelle i dagens Danmark. Derfor var begejstringen stor, da eleverne hørte, at den højaktuelle forfatter skulle besøge Ørestad Gymnasium.

Spændende og lærerigt
I løbet af de sidste to måneder har Glenn Bech fyldt gymnasiets danskmoduler med dialog og debat omkring alt fra toksisk maskulinitet, til queerness, til ulighed i Danmark, og selvom det har været spændende og lærerigt, har det også efterladt eleverne med en trang til uddybning og afklaring.

For på trods af Glenn Bechs fremtrædende holdning og personlige stemme, ligger forståelsen og fortolkningen af hans værker ene og alene hos læseren.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Glenn Bech møder eleverne på Ørestad Gymnasium.

Vi har på Ørestad Gymnasium, været privilegerede nok til at høre Glenn Bechs egen forståelse og fortolkning af hans værker. I forbindelse med hans foredrag fik tre OEG- klasser lov til at stille ham spørgsmål vedrørende  opvækst, klasse-ulighed og manderoller. Dette medførte en spændende, lang og informativ samtale, som fremhævede Glenn Bechs talegaver samt hans forståelse af aktuelle og samfundsmæssige udfordringer.

Glenn Bech var venlig og åbenhjertig og holdt ikke igen, når han blev stillet spørgsmål som: “Mener du at toksisk maskulinitet er en konstant, uberørt af tiden, eller tror du at den tilpasser sig og camouflerer sig i samtiden?”

Gjorde stort indtryk
Særligt hans evne til at åbne et spørgsmål op og inkludere publikum i en længere tankeproces, en tankerejse om man vil, gjorde stort indtryk på os, der var heldige nok til at være en del af den rejse. Efter at have arbejdet med hans værker, i todimensionel form, blev vi introduceret til tankerne, og vigtigere endnu, holdningerne bag værkerne.

Fra alle os der har læst et eller flere af hans værker – og alle dem der nu har fået lyst til at gøre det – siger vi tak for at have fået muligheden for at opleve forfatteren Glenn Bech.