Amager samlede 364.000 kr. ind til Børns Vilkår

INDSAMLING: Hundredvis af frivillige fra Amager fra Bryggen til Dragør samlede penge ind til fordel for børn og unge ved Børns Vilkårs Landsindsamling. I alt blev der indsamlet 364.104 kroner.

Amager samlede ind til Børns Vilkår

Af Lene Dam Jørgensen

På en frisk forårssøndag gik hundredvis af frivillige indsamlere fra hele Amager på gaden og samlede penge ind til fordel for børn og unge ved Børns Vilkårs Landsindsamling. Presserådgiver Line Kørner fra Børns Vilkår fortæller til Amagernyt.dk, at der på Amager i alt blev samlet 364.104 kroner.

Line Kørner fortæller derudover, at der blev indsamlet 234.000 kroner i København S, der dermed var det område, hvor der indsamlet flest penge. I Tårnby og Kastrup blev der samlet 50.060 kroner ind og i Dragør var tallet på 80.104 kr.

Slog rekord
”Det er helt fantastisk, at Landsindsamlingen igen i år slår rekord. Stor tak til alle, der har samlet ind, og til alle, der har støttet vores Landsindsamling. Det er takket være jer, at vi fortsat kan gøre en vigtig forskel for børn og unge i Danmark,” siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår.

Pengene fra årets Landsindsamling går til at drive og udvikle BørneTelefonen og ungerådgivningen Hørt, som begge er åbne døgnet rundt hver dag. Pengene går blandt andet til at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere til BørneTelefonen og Hørt, så der altid sidder en lyttende voksen klar, når børn og unge har brug for det – også om natten.

BørneTelefonen og ungerådgivningen Hørt
”Ingen børn og unge skal række forgæves ud efter hjælp – slet ikke når de kontakter os, fordi de er udsat for vold eller andre alvorlige svigt. Ofte er BørneTelefonen og Hørt det første sted, børn og unge sætter ord på det, der er svært, og derfor er det afgørende, at vi kan der være for dem – uanset tidspunkt på døgnet,” siger Rasmus Kjeldahl.

Samarbejdet med butikskæder
Mange banker tager ikke længere imod kontanter, men da en stor del af donationerne ved Børns Vilkårs Landsindsamling kommer fra mønter og sedler, har Børns Vilkår igen i år samarbejdet med Bog & idé, Legekæden og Imerco. Her har indsamlere over hele landet kunnet aflevere og få optalt deres indsamlingsbøtter.

”Det skal være nemt at aflevere sin indsamlingsbøtte, for det betyder noget for, om man rent faktisk kommer afsted og samler ind på dagen. Vi er meget taknemmelige for den indsats, medarbejderne i Imerco, Bog & idé og Legekæden har lagt i opgaven med at tælle op. De har i høj grad bidraget til det flotte indsamlingsresultat,” slutter Rasmus Kjeldahl.

På landsplan var der 17.000 danskere, der havde meldt sig som indsamlere. Sidste år blev der i alt indsamlet 13,9 millioner kroner, men i år var tallet på 15, 1 millioner kroner, hvilket er rekord.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?