På lørdag er det Biernes Dag – også på Amager

EN BI-TING: Den 20. maj er af FN udråbt som Biernes Dag, derfor bliver bierne denne dag fejret over alt på kloden. I år bliver de også fejret i Tårnby, hvor Amager Biavlerforening markerer dagen

Lørdag 20. maj er Biernes Dag

 

Bierne spiller en stor rolle i bestøvningen af rigtig mange af vores planter, men desværre er det ikke altid let at være bi. Netop derfor har FN udråbt dagen 20. maj som international bi-dag, og verden over kan man denne dag finde arrangementer, der fortæller mere om bierne.

I år er Tårnby med på verdenskortet over steder, hvor man markerer biernes dag. Det sker når Amager Biavlerforening afholder Biernes dag. For både ude i den store verden og på Amager har bierne stor betydning. Når de flyver fra blomst til blomst for at finde føde bestøver de samtidig planterne, så de danner flere og bedre frø og frugt. Det kommer os alle til gode i haverne, men det er også til gavn for landmandens afgrøder og de vilde dyr og fugle, som får deres spisekammer fyldt op.

Biavlernes skolebigård bruges flittigt til at undervise skoleelever i biernes verden, bestøvning og hvor vigtige bierne er for naturen.

Alle er velkomne
Når Amager Biavlerforening på lørdag  20. maj slår dørene op til biernes dag sker det på adressen Tømmerupvej 34.  Her kan man fra kl. 12 på en sjov og hyggelig måde blive inspireret og lære mere om hvordan man hjælper bierne, høre om  biernes liv og livet i bistaden, honning og meget andet.

Alle er velkomne, hvis man vil prøve at få hænderne ned i et bistade eller bare være med til at fejre den verdensomspændende dag.

Du kan i øvrigt læse mere om bier, Biernes Dag og biernes betydning på www.biavl.dk/biernesdag

Seneste artikler

 

Fik du læst?