Ny café tilbyder hjælp til reparationer

GØR-DET-SELV: Repair Café Tårnby, der er et åbent reparationsværksted, åbnede  på Tårnby Hovedbibliotek forleden. Her kan alle komme og få hjælp til at reparere ting, der ellers ville være endt i skraldespanden.

Kom med til

Forleden åbnede Repair Café Tårnby på Tårnby Hovedbibliotek på Kamillevej 10. Repair Caféen er et åbent reparationsværksted, hvor alle kan komme fra kl. 11 til 14 og få hjælp til at reparere ting, der ellers ville være endt i skraldespanden.

Repair Caféen er drevet af frivillige, som er snilde på fingrene og samtidig gerne giver gode råd. De, der afleverer deres ting til reparation, er selv med i reparationsprocessen fra start til slut, og den måde kan de finde ud af, hvordan tingene kan repareres i stedet for at blive smidt ud. Alle kan hjælpe hinanden til at erstatte ”brug-og-smid-væk”-kulturen med et grønnere og mere bæredygtigt forbrug.

Det kan nemlig ofte betale sig at reparere frem for at smide ud, både for klimaet og pengepungen.

Gratis reparationer
Det er gratis at få hjælp til reparationer, men Repair Caféen har kun værktøjet. De, der har brug for at få deres ting repareret, skal selv have materialer eller reservedele med.

Alle er også velkomne til at kigge forbi med en defekt genstand og få hjælp til, hvad de skal købe, før at frivillige kan gå i gang med at reparere.

Reparationerne sker på eget ansvar, og der stilles ingen garanti. De frivillige kigger på tingene i den rækkefølg,e de kommer ind. I ventetiden er det muligt at nyde en kop kaffe i Café Cookie på Tårnby Bibliotek eller benytte bibliotekets andre tilbud.

Frivillig i Repair Café
Repair Café Tårnby kan altid bruge flere frivillige. Her kan interesserede komme til at blive en del af et meningsfuldt fællesskab, der bidrager til en mere bæredygtig verden Café Reparir kan både bruge folk, der kan lide at lege med elektronik, folk der kan sy eller noget helt tredje. Der er også brug for frivillige, der har lyst til at koordinere og registrere.

Seneste artikler

 

Fik du læst?