…og i så ung en alder…

Trods flere tilløb har jeg endnu ikke fået pakket den kuffert ud, som jeg hjembragte onsdag nat efter en tur i udlandet.

Og nu er der gået to dage, hvad går der af mig?

Måske fordi der også skulle gøres rent i hele hytten, hentes og bringes tøj til den flinke vaskedame – og så er der jo også et arbejde, der skal passes.

Men nu skal den kuffert altså pakkes ud.

Det er, hvis sandheden skal frem, ikke første gang det har trukket ud med trivielle hverdagsopgaver, og jeg kommer til at tænke på denne lettere dovenskab, hvergang jeg hører stykker af noget yndlingsmusik, Mozarts klarinetkoncert.

Komponisten blev kun 35 år, men nåede alligevel at komponere så meget musik, at man ikke rigtigt fatter det.

Alexander den store  – en af de største militære ledere i den menneskelige historie  – døde af malaria i en alder af 32 år. Franske Jeanne d’Arc blev 19 år, den amerikanske skuespiller James Dean omkom i en trafikulykke, 24 år, Marilyn Monroe blev 36 år, den russiske kosmonaut Yuri Gagarin nåede kun at blive 34 år, den berømte dansk-færøske læge og Nobelpristager Niels Finsen, 44 år, Henrik d. 8 – Englands mægtige konge – blev 56 år, Christoffer Columbus 54 år, den engelske søhelt Lord Nelson 46 år, den danske søhelt Tordenskjold alias Peter Wessel 30 år,  –  og selveste Jesus Kristus blev såvidt vides kun 33 år, og man må da sige, at han nåede en hel del i de år.

Så er der de berømte rockstjerner, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin og Amy Winehouse, der alle blot blev 27 år. John Lennon blev bare 40 år, “The King” Elvis Presley blot 42.

Man sidder og bliver helt ubehagelig til mode, allerede en olding i forhold til de her nævnte.

Nu skal den kuffert pakkes ud, det haster, hvis man skal nå at udrette blot en brøkdel af alt det, de i denne historie nævnte har gjort.

Og så gælder det vist om at nyde hvert øjeblik, at leve her og nu, så det også denne gang bliver en

god weekend…

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?