Sundby Idrætspark skal være samlingspunkt for Amagers unge

UNGE: Junior- og ungdomsklubben Joker er flyttet ind på Sundby Idrætspark. Målet er at danne et mødested for unge på tværs af interesser, ungdomsklub og idrætsforeninger. På sigt skal endnu flere ungefællesskaber følge trop.

De unge glæder sig over at spille basket sammen

Sundby Idrætspark skal ikke være en idrætsfacilitet som de fleste andre. Her er nemlig et ønske om at skabe et ungecenter, der kan være med til at sætte rammen om gode fællesskaber for områdets unge og danne bro til de lokale idrætsforeninger, som allerede nu benytter faciliteten.

Første skridt er nu taget med indflytning af junior- og ungdomsklubben Joker.

Lokalt samlingspunkt
Thomas Hedegaard Bøgh, bydelsleder for Amager Vest i Københavns Kommune, fremhæver værdien i at gentænke Sundby Idrætspark, som lokalt samlingspunkt for det gode ungdomsliv:

“Ideen bag ungecenteret er et ønske om at gøre Sundby Idrætspark til mere end ”bare” en idrætsfacilitet. Ved at byde velkommen til Jokeren og Mini-Jokeren, Kulturpiloterne og Idrætsprojektet i Idrætsparken har vi nu en unik mulighed for at skabe nogle helt nye muligheder og tilbud for borgerne. Nu kan man ikke alene gå til sin foreningsidræt. Man kan også gå i ungdomsklub og til kunstfag, og med tiden vil vi også gerne åbne dørene op for andre af civilsamfundets mange aktører. På den måde sikrer vi liv og glade dage på faciliteten samtidig med, at vi skaber mulighed for synergieffekter mellem de mange forskelligartede brugergrupper,” fortæller han.

At give ansvar
En ting er at samle idrætsforeninger og Joker i et ungecenter – en anden ting er at sikre, at de unge gør brug af stedet. Det handler om at give ansvaret for fællesskabet til de unge, fortæller Kirstine Sejr, projektleder DGI Storkøbenhavn:

“For at skabe det fede ungemiljø, er det afgørende, at de unge selv kommer på banen med deres egen energi til de aktive fællesskaber. Derfor har vi samlet en gruppe unge i Joker med interesse for basket og klædt dem på til at igangsætte aktiviteter for andre unge. Med forløbet Street Mentor fokuserer vi på trænerrollen som kulturbæreren, der er med til at skabe det gode miljø rundt om selve aktiviteten. For den gode træner er ikke kun god til sin idræt, men er et forbillede for andre”.

(Artiklen fortsættes under billedet)

De unge skal have et samlingssted i Sundby Idrætspark

Yaasir og Abdullahi går i ungdomsklubben Joker og har været en del af Street Mentor forløbet.

Yaasir: “Jeg synes, det var sjovt at komme til Street Mentor, fordi vi lavede mange øvelser, der var rigtig fede. Vi var sammen til forskellige aktiviteter og noget af det sjoveste var at spille kamp mod hinanden til sidst. Vi fik et godt fællesskab og det var generelt bare en rigtig god oplevelse.”

Det er især pointen om fællesskabet blandt de unge, som har været vigtigt, hvilket Abdullahi også fremhæver: “Jeg synes, det bedste var, da vi spillede sammen, fordi jeg var sammen med mine venner.”

Amager Gators
Street Mentor forløbet blev afviklet sammen med Hovedstadens Basketball Fællesskab (HBBF), hvor flere af de unge har været til prøvetræning i den lokale klub, Amager Gators, sideløbende med undervisningen i at blive rollemodel for andre unge.

Asger Lehrmann, projektleder og turneringsansvarlig i HBBF, ser et stort potentiale i at engagere flere unge i foreningen:

“Efterhånden som vi er vokset som forening og har fået flere hold, har vi oplevet en stor gevinst ved at anvende vores ældre ungdomsspillere som assistenttrænere på vores yngste hold. Gevinsten er tosidet, da de unge assistenter i høj grad også får noget ud af opgaven. Vi oplever en høj grad af fastholdelse hos de unge, som vælger at være trænere i klubben, ligesom vi ser at spillernes egne kompetencer vokser meget med opgaven.”

De nye Street Mentors har fået deres uddannelse gennem DGI Storkøbenhavns partnerskal med Københavns Kommune om at få 10.000 flere børn og unge i forening.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?