Fra lufthavnen gennem Amager og til kæmpe hyldest i Tivoli

SPORT: Verdens bedste cykelrytter på landevej, Jonas Vingegaard, bliver modtaget i lufthavnen i Kastrup og kørt i triumftog gennem Amager og til kæmpehyldest på Københavns Rådhusplads på onsdag 26. juli

Tour-helten hyldes sidste år i Tivoli (Foto:Keld Navntoft/Tivoli)

På onsdag 26. juli 2023 bliver verdens bedste cykelrytter på landevej, Jonas Vingegaard, hædret på Københavns Rådhus, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er vært for den officielle hyldest. Statsminister Mette Frederiksen deltager også.

”Det er intet mindre end historisk, at Jonas Vingegaard vinder Tour de France for andet år i træk. Vi kan alle være stolte af ham og vores stærke cykelnation. For det her er også en kæmpe sejr for Danmarks stærke hverdagscyklisme, de mange cykelklubber og stærke foreningsliv, der hver dag gør en forskel for vores børn og unge. Jeg håber, vi ses på Rådhuspladsen, så vi sammen kan give Jonas den hyldest, han i den grad fortjener,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

Danmarks Cykle Union (DCU) står for at arrangere den danske Tourvinders hjemrejse og hyldest med bil gennem Københavns gader fra lufthavnen, tværs gennem Amager og til Københavns Rådhusplads og Tivoli.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hyldesten gentager sig – her fra jubelen sidste år, da Vingegaard også vandt Tour de France.

DCU er ovenud begejstret for den dobbelte Tourvinders præstation. ”At vi for andet år i træk har en dansk vinder af verdens største cykelløb er fantastisk. I Danmarks Cykle Union glæder vi os på Jonas og på dansk cyklings vegne. Den gule trøje er symbolet på en kæmpe præstation, der giver genlyd i de danske cykelklubber. Vi glæder os til sammen med hele Danmark at hylde Jonas i København og vi håber mange vil møde op,” siger Morten Andersson, formand for Danmarks Cykle Union.

Program for dagen
Program for den officielle modtagelse på Københavns Rådhus. Alle tidspunkter er cirka tider.

12:15-12:45 Gæster ankommer til Festsalen
13:00: Jonas Vingegaard ankommer på Balustraden, Københavns Rådhus
13:15: Velkomsttale ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen
13.20: Tale ved statsminister Mette Frederiksen
13.25: Tale ved kulturminister Jakob Engel-Schmidt
13:30: Tale ved formand for Danmarks Cykle Union Morten Anderson
13:35: Tale Jonas Vingegaard
13:40: Hyldest af Jonas Vingegaard på balkonen
13:40: Reception og rådhuspandekager

Fest i Tivoli
Når årets Tour de France vinder har været på Københavns Rådhus til pandekager og hyldest går turen til Tivoli for at blive fejret på Plænen. Der bliver taler på scenen, nationalsang og livemusik med Scarlet Pleasure, men ikke mindst hyldest til hele Danmarks Jonas fra klokken 16.

Her bliver han og flere af de øvrige danske cykelryttere fra årets Tour de France hyldet på Plænen. Der er almindelig entre til Tivoli og adgang efter først-til-mølle-princippet. 10 pct. af entreindtægterne doneres til Børns Vilkår og Børnetelefonen.

Når Jonas Vingegaard og de andre ryttere ankommer til Tivoli bliver de bl.a. modtaget af Pjerrot, Columbine og Harlekin. De kører med Linje 8 gennem forlystelseshaven op til scenen, hvor bl.a. TV2 værten Stine Bjerre laver interviews med dem.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?