Sådan hylder byen dens helte

SE BILLEDERNE: Jonas Vingegaard og familie har været på farten og er blevet hyldet siden i søndags. I går stod København på den anden ende – og i dag festes videre i Glyngøre.

Sådan hyldede København Jonas Vingegaard fra Glyngøre. (Fotos: Hanne Ferrold)

Det har mildest talt været en vild og hektisk uge for den dobbelte Tour de France-vinder Jonas Vingegaard  – og hans familie med. Lige fra den imponerende Tour-sejr i søndags, til en ny hyldest og triumf i et gadeløb i Holland i mandags – til den overvældende hyldest fra mange, mange tusinde københavnere i går, der fulgte familien Vingegaard fra lufthavnen i Kastrup til en stopfyldt Københavns Rådhusplads og til et lige så fyldt Tivoli.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jonas Vingegaard ankommer til Rådhuspladsen

Og lige så beskeden og tilbageholdende den formidable cykelrytter er, når han deltager i Tour’en altså bortset fra når han kører på cykel – – lige så beskeden og ægte er han, når beundrere og fans i tusindvis hylder ham.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hip-hip hurra for Jonas.

Det er ret overvældende når statsminister, overborgmester og tusinde af mennesker hylder et menneske i den grad, som tilfældet var i går. Og der bliver komponeret en festhymne i hjembyen Glyngøre, den franske ambassadør taler for en, og popgruppen Scarlet Pleasure varmer op…

(Artiklen fortsætter under billedet)

Statsminister Mette Frederiksen hyldede også den danske Tour-vinder

Heldigvis var det ikke første gang, at Vingegaard og familie oplevede, at hyldesten slog sammen om den – han vandt jo også i fjor. Men man har fornemmelsen af, at al virakken ikke stiger ham til hovedet. Det kunne mange andre sportsfolk, der end ikke har nået tilnærmelsesvis så meget som Glyngøre-drengen, godt tage ved lære af…

Ingen hysteri, ingen tåbelige udbrud, ingen “se-mig-attitude”.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Familien Vingegaard ankommer til Tivoli – i Linje 8

Jonas kører bare på cykel – og hurtigere end de andre. Alle andre pt. faktisk…

Alligevel husker han at takke alle, der har hjulpet ham på vej – også i de taler, han skal holde for så mange mennesker – i søndags på podiet i Paris tilmed millioner af tv-seere verden over. Der er ingen, der siger, at man skal være mestertaler, fordi man er god til at køre på cykel. Men også den opgave løste Jonas perfekt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tusinder mødte op for at hylde de danske cykelryttere

Joh, der var mange gode grund til, at så mange mødte op og hyldene den danske cykelrytter i går – og i dag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den dobbelte Tour de France-vinder Jonas Vingegaard og hustruen Trine på Københavns Rådhus (Fotos: Hasse Ferrold)

I går åbnede himlen endda sine sluser for alvor, lige da hyldesten gik i gang i Tivoli. Det skræmme ikke de tilstedeværende bort – de viftede bare en ekstra gang med Dannebrog og rystede vandet af sig.

Det bliver nok ikke sidste gang, der bliver grund til det.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?