Christianitter spærrer af for handel med hash

CHRISTIANIA: En større gruppe christianitter har afspærret indgangene til Pusher Street. Har fået nok af hashhandel…
Adgangen til Pusher Street er spærret.

En dramatisk aktion har fundet sted i nat på Christiania, hvor 55 christianitter har afspærret Pusher Street, der er hjemsted for en omfattende handel med hash. Alle andre forretninger og områder på Christiania er fortsat åbne og frit tilgængelige.

“Aktionen sker i håb om at befri Christiania fra bandernes og rockernes tyranni,” lyder det fra Christiania.

Aktionen skal ses som en protest mod de utallige voldsepisoder i og omkring Pusher Street. En del af disse episoder får offentlig bevågenhed, men mindst ligeså mange sker i det skjulte og når aldrig avisernes overskrifter.

Køb ikke på Christiania
“Denne aktion retter sig ikke imod de mange mennesker, der bruger cannabis rekreativt og ansvarligt, men vi vil gerne opfordre alle til at lade være med at købe deres hash på Christiania. Penge, der bliver tjent i Pusher Street finansierer banderne og ikke Christiania. Aktørerne i Pusher Street overholder ikke Christianias grundlov og forbryder sig mod vores værdier og fællesskab,” hedder det i en meddelelse og videre:

Vold og had
“Den organiserede kriminalitet suger energien fra alle de positive ting, vi gerne vil med Christiania. Den kvæler vores initiativer og korrumperer vores beslutningsprocesser.

Den avler splittelse, vold og had. Vi bliver ofte spurgt, hvorfor vi christianitter ikke bare lukker Pusher Street. Det korte svar er, at vi føler os bange og magtesløse. Vi er almindelige mennesker, der skal passe vores jobs og smøre madpakker til vores børn. Banderne er voldsparate og klar til at slå ihjel for at beskytte deres indtægter og deres territorier.

Dagens aktion sker derfor med stor, personlig risiko for de involverede, og med frygt for venner og familiers sikkerhed.”

Vi er bange
Vi er bange for at gøre noget, men vi er endnu mere bange for ikke at gøre noget. Christiania har før forsøgt at lukke Pusher Street. Sidst skete det i 2016. Dengang udtalte vi, at hvis ikke myndighederne og politikerne fulgte op på lukningen, ville markedet åbne op i igen. Vi siger det samme i dag.

Kære politikere. Kære politi. Hvorfor lukker I ikke bare Pusher Street? Er det fordi I ikke vil? Eller er det fordi I ikke kan?

Lad os nu tage magten og pengene fra banderne, og forhindre den vold som kampen om det ulovlige marked medfører. Lad os kigge efter langsigtede løsninger hos lande som USA, Portugal, Canada og Tyskland. Christiania har lagt gader til hele Danmarks cannabismarked i mere end 50 år.

Befri Christiania
På de 50 år har markedet ændret sig markant, og spejler sig ikke længere i Christianias værdier. Christiania går ikke ind for vold, hårde stoffer og bander. Det må ikke slå os ihjel.

Befri Christiania,” slutter meddelelsen.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?