Nyt familienetværk åbner på Amager

FAMILIEN: Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Amagerbro, som holder opstartsfest torsdag den 24. august. Netværket er et partnerskab mellem Amagerbro Frikirke og Blå Kors Danmark.

Familienetværket Amagerbro holder åbningsfest torsdag 24. august. Foto: Jens Peter Engedal.

 

Familier og enlige bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom.

Det er tanken bag Familienetværket Amagerbro, som åbner dørene torsdag 24. august. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og enlige og drives i partnerskab mellem Amagerbro Frikirke og Blå Kors Danmark.

Nærvær og omsorg
Vibeke Kelway, der er projektleder for det nye familienetværk på Amagerbro, håber, at netværket bliver taget godt imod:

”Vi har længe haft et stort ønske om at starte et familienetværk. Det er det, vi blevet sat til som kirke – nemlig at række ud og hjælpe folk omring os. Vi oplever, at der er mange familier i lokalområdet, der ikke har så mange penge og har brug for hjælp og støtte i hverdagen,” siger hun og fortsætter:

“Familienetværket skal være et sted med nærvær og omsorg for hinanden. Et sted, hvor folk føler sig set, og hvor kan snakke med et andet menneske samtidig med, at der bliver taget kærlig hånd om børnene. Både børn og voksne skal møde gode rollemodeller og få opbygget relationer og venskaber på kryds og tværs.

Fællesskab og hygge
Familienetværket mødes torsdag i lige uger kl. 16-19 i Amagerbro Frikirke, der har adresse på Tingvej 11.

Til hver samling vil der være plads til sjov og hygge og også kreative aktiviteter for både børn og voksne. En gang imellem vil der også være fokus på særlige temaer som hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, velvære og sundhed.

”Vi vil gerne give familierne nogle fede oplevelser, de kan huske tilbage på. Det skal være sådan, at de glæder sig til at komme afsted til Familienetværket og har lyst til at tage en ven med og fortælle det til naboerne, hvor de bor. Hvis vi lykkes med at skabe et trygt miljø med plads tl alle, så er det en succes”, siger projektleder Vibeke Kelway.

Familienetværk i flere byer
I dag driver Blå Kors Danmark mere end 40 familienetværk i partnerskab med lokale kirker og en friskole.

“Vi glæder os over det nye samarbejde med Amagerbro Frikirke. Vi har rigtig gode erfaringer med, at familienetværkene kan række ud til mange familier og enlige i nærområdet og tilbyde et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Morten Skov Mogensen.

Til åbningsfesten den 24. august vil der, udover fællesspisning og hygge, også være underholdning med tryllekunstneren Tryllestøv.