Festlig åbning af moderniseret butik

BUTIKSLIV: Der var godt humør og festlig stemning, da Mission Afrika åbnede en moderniseret genbrugsbutik på Kastruplundsgade

Godt fremmøde i alle aldre i Kastruplundsgade. (Fotos: Lene Dam Jørgensen)

Af Lene Dam Jørgensen

Der var i weekenden åbningsfest i Kastruplundgade, da Mission Afrika Genbrug kunne åbne dørene for en helt ny og moderniseret genbrugsbutik.

Der var en god og festlig stemning både inde i genbrugsbutikken og udenfor, hvor alle kunne få et stykke af en kagemand og kaffe eller endda rosévin, inden de gik ind i eller bare passerede genbrugsbutikken.

Der var også sørget for ekstra godt til børnene i form af må poser af vingummi. Genbrugsbutikken holdt ekstra åbent, og kunderne blev ved med at komme og købe, selvom det var efter lukketid. Nogle kom endda langt ud på eftermiddagen for at aflevere tøj eller andre effekter til butikken.

God indtjening
Butikken havde i løbet af bare tre timer været ivrigt besøgt, og det havde indbragt over 4.000 kroner. Else, der sad ved kassen, kunne fortælle til Amagernyt.dk, at det faktisk går rigtig godt i genbrugsbutikken med en indtjening på omkring 31.000 kroner om måneden.

”Vi har i et par år ønsket at få genbrugsbutikken forandret, og nu har vi endelig fået lov til det. Grunden er, at der er meget salg i butikken. Stedet er jo også skønt. Det går rigtig godt, og vi får ros fra alle. Kunderne er glade for at komme her,” fortæller Grethe.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Fra venstre: Grethe, Else og Susanne

De frivillige medarbejdere kunne fortælle, at de var rigtig glade for samarbejdet med teamet fra Mission Afrika i Århus,  der havde hjulpet med at modernisere butikken og ikke mindst genbrugskonsulenten Mette Swartz, som havde været der hver dag under ombygningen.

Unge kan lide genbrugsbutikken
Der kommer en del unge i genbrugsbutikken, og et hold unge i festhumør kom da også forbi. Og også kunder fra Ukraine, der i øjeblikket opholder sig i Danmark:

”Der kommer rigtig mange fra Ukraine. De er så søde, og der er en god forståelse mellem os. De er glade, når de kommer, og de er glade, når de går herfra, og sådan skal det være. Vi hjælper dem så meget, vi kan” fortæller Grethe.

God stemning
Grethe siger også at hun godt kan lide, at der er orden i genbrugsbutikken og god service over for kunderne er meget vigtig. Der er også et godt samarbejde blandt de frivillige, og de er også gode til at hjælpe hinanden. Medarbejderne hygger sig sammen tre gange om året – de går ud og spiser på restaurant og ved juletid står den på gløgg og æbleskiver.

(Artiklen fortsættes under billedet)

dav


Grethe og Susanne passer butikken, er kollegaer og bestyrelsesmedlemmer og fungerer som et mellemled. Susanne fortæller, at de har det overordnede ansvar i butikken , og at de har ansvaret for, at der er ordentligt i butikken og rent. Susanne fortæller, at genbrugsbutikken får rigtig meget ros for at være så ren. Grethe tilføjer, at det er deres indtryk, at Mission Afrika er rigtig glade for butikken. Det får de også at vide af genbrugskonsulenten Mette Schwarz.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Et kig ind i butikken


”Vi har et rigtig godt kundeklientel, og vi får meget ros. Vi har også unge mennesker, der kommer. De er ved at få øjnene op for det. Vi har også noget af det pæneste tøj. Vi går meget op i, at det ikke hænger for længe, og at det skal være pænt og ordentligt. Det sværeste er at få mænd til at aflevere deres tøj”, siger Susanne med et lille smil.

Seneste artikler

 

Fik du læst?